Σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι "Οι δήμοι θα είναι αναγκασμένοι να κατάσχουν την πρώτη κατοικία". Αναμένεται τον Οκτώβριο η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.


Αίσθηση έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας epoli.gr, σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι θα είναι αναγκασμένοι να κατάσχουν την πρώτη κατοικία. Η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες που έχει, για την αρμοδιότητα αναγκαστικής εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους δήμους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική εγκύκλιος θα εκδοθεί εντός του Οκτωβρίου. Το δημοσίευμα αναφέρει: "Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ αναμένεται να εκδοθεί εντός του Οκτωβρίου και να ενεργοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του 2018, τότε, δηλαδή, που λήγει η προστασία πρώτης κατοικίας και για χρέη προς τις τράπεζες".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου από το ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, προβλέπεται σύντμηση των ημερομηνιών για την διενέργεια πλειστηριασμού σε 15 ημέρες από την αναγγελία της κατάσχεσης. Με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, πλειστηριασμός γινόταν μετά από 2 χρόνια από την αναγγελία της κατάσχεσης. "Μέχρι σήμερα γίνονται μόνο κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και όχι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας", διαβεβαιώνουν μέσω του epoli.gr υψηλόβαθμα στελέχη οικονομικών υπηρεσιών δήμων, καλώντας τους πολίτες που έχουν χρέη προς τους ΟΤΑ Πρώτου βαθμού, να κάνουν διακανονισμό και να πληρώσουν τις οφειλές τους ακόμη και σε 100 δόσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών κύριο Βαγγέλη Δέδε, ο οποίος σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή κάποια ενημέρωση για το θέμα, ενώ προθυμοποιήθηκε να κάνει μία ακόμη ενημέρωση στους κατοίκους του νησιού για το ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων, κάτι που θα γίνει αύριο από το Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png