Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Ζορμπά για το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ).

Ένα σημαντικό θέμα, ενδεχομένως ένα από τα σημαντικότερα από όσα θα μπορούσε να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο, περιμένει ακόμη την απάντησή του. Πρόκειται για τη συμμετοχή του δήμου Αίγινας στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) μέσω της πρόσκλησης που απηύθυνε στους μικρούς δήμους η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στην περιοχή ευθύνης της. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "ΑΤΤΙΚΗ" 2014 – 2020", το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 260 εκ. ευρώ. Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα ο δήμος έχει την ευκαιρία να αντλήσει σημαντικούς πόρους, αλλά ίσως το πιο σημαντικό να δημιουργήσει και να θέσει τους στόχους για μία επικαιροποιημένη αναπτυξιακή στρατηγική.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου.

Ο δήμος του Πειραιά για παράδειγμα, έθεσε δύο χρόνια πριν σε δημόσια διαβούλευση τη στρατηγική ΟΧΕ. Και μπορεί η δυναμική των δύο δήμων να έχει τεράστιες διαφορές, αλλά για τον δήμο του Πειραιά προέκυψε ένα τεράστιο κέρδος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και η δημιουργία μιας ενότητας που αφορά το όραμα για την στρατηγική ανάπτυξη το δήμου.
Αντίθετα στην Αίγινα δεν υπήρξε μία τέτοια διαβούλευση ή έστω μια συνολική ενημέρωση για τη συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ).  Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς ρώτησε για την συμμετοχή της Αίγινας σε αυτό το πρόγραμμα, όμως δεν έλαβε απάντηση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png