Δεν συζητήθηκε το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η μεγάλη διάρκεια του χθεσινοβραδινού συμβουλίου οδήγησε τελικά σε μία σημαντική παράληψη. Ανάμεσα στα θέματα που αποφασίστηκε να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση, ήταν κι αυτό των ιχθυοκαλλιεργειών, ακριβέστερα η "Διατύπωση απόψεων για την ίδρυση πλωτών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας", όπως ήταν και το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Οι ιχθυοκαλλιέργειες ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα μία εβδομάδα πριν, μέσα από τις δηλώσεις του κυρίου Δημήτρη Μούρτζη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Σε αυτές τις δηλώσεις είχε αποκαλύψει ότι υπάρχει έγγραφο για τη δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών στη Μετώπη και στις Λαούσες. Στη δήλωσή του ο κύριος δήμαρχος διαμήνυσε ότι ο δήμος της Αίγινας θα κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και πως κανένας δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτή η καταστροφή.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Η σοβαρή αυτή παράληψη διαπιστώθηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης, οπότε και ο κύριος Νίκος Οικονόμου συζητώντας με συναδέλφους του, τους διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα "έρθει" στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει την Δευτέρα, μαζί με άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ωστόσο, η παρουσία του κυρίου Παναγιώτη Χατζηπέρου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έδινε μία επιπλέον βαρύτητα στη συζήτηση και την απόφαση, με την παρουσία ενός εκπροσώπου του β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, του οποίου μάλιστα η περιοχή ευθύνης του είναι νησιωτικές περιοχές.
Για το πρόσφατο ζήτημα της δημιουργίας ιχθυοκαλλιεργειών στην Μετώπη και τις Λαούσες, εκτός από την αντίδραση του κυρίου Μούρτζη, αρνητικά έχει αντιδράσει, όπως είναι φυσικό, το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων της Αίγινας και ο πρόεδρός του κύριος Χρήστος Χιώτης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png