Στο Ελεγκτικό Συνέδριο το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού, πριν την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Θέμα επάρκειας νερού έθεσε ο κ. Χατζηπέρος.


Στις αρχές Ιουλίου ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, μία διαδικασία που ανέδειξε τον μειοδότη του έργου, την Κωνσταντινίδης Α.Ε. Όπως είχε γίνει γνωστό ήδη από τότε, στις 10 Ιουλίου οπότε και και μέσα από τη διαδικασία της δημοπρασίας ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές, πριν την υπογραφή της σύμβασης θα μεσολαβούσε ο προβλεπόμενος έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο φάκελος "πήγε" στο Ελεγκτικό στις 29 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να επιστρέψει για την υπογραφή της σύμβασης μετά από δύο μήνες. "Αρχές Δεκεμβρίου να υπολογίζετε ότι θα γυρίσει πίσω από το Ελεγκτικό", είπε ο κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος στην πρόσφατη συνεδρίαση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ενημέρωση που έκανε, συμπληρώνοντας ότι: "η οριστική μελέτη θέλει ένα εξάμηνο". Ο κύριος Νίκος Πτερούδης χαρακτήρισε τον κύριο Χατζηπέρο ως αισιόδοξο για αυτή του την εκτίμηση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Ωστόσο, από αυτή την συζήτηση προέκυψε και κάτι ακόμη, η αναγκαιότητα αλλαγής ενός χαλύβδινου σωλήνα της ΕΥΔΑΠ προς την πλευρά της Σαλαμίνας, ο κύριος Χατζηπέρος έθεσε θέμα επάρκειας νερού, το οποίο εξήγησε πως μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα ακόμη έργο. "Φώναξα την ΕΥΔΑΠ" είπε, "για να μου πούνε τι γίνεται με την επάρκεια του νερού. Δεν μου τα είπανε καλά τα πράγματα, για να είμαι ειλικρινής. Προς την Σαλαμίνα υπάρχουν τέσσερεις αγωγοί, οι οποίοι αγωγοί είναι οι καινούργια που έβαλαν τώρα στην Φανερωμένη, Πάχη Μεγάρων - Φανερωμένη, αλλά είναι και ένας άλλος που φεύγει από την Ελευσίνα. Αυτός λοιπόν είναι χαλύβδινος και είναι αυτός που χρειάζεται αντικατάσταση. Δύσκολο έργο για την ΕΥΠΑΔ. Αυτό που μου πρότειναν να βάλουμε από το διυλιστήριο της Μάντρας, μέχρι κοντά την Πάχη Μεγάρων, να βάλουμε έναν επιπλέον αγωγό, για να μπορούμε να τροφοδοτούμαστε μόνο από την Φανερωμένη. Είναι κάτι που το εξετάζουμε, για να έχουμε επάρκεια και για την Αίγινα. Δηλαδή υπάρχει επάρκεια αυτή τη στιγμή, αλλά όταν σου λέει ο άλλος ότι ο αγωγός είναι σάπιος, είναι πεπαλαιωμένος... Θέλουμε να αυξήσουμε την παροχή σε αυτούς που έχουνε βάλει. Λοιπόν, αυτό είναι το έργο που σας έλεγα προηγουμένως, το συζητάμε με την ΕΥΔΑΠ. Θα το λύσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγωγός".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png