Δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν την επανατοποθέτηση της επιτοίχιας πλάκας στο ιστορικό κτήριο του Κυβερνείου.


Ως θέμα, εκτός ημερησίας διάταξης, έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Ζορμπάς, την αφαίρεση μαρμάρινης επιτοίχιας πινακίδας, που αποτελεί τεκμήριο από το ιστορικό κτήριο του Κυβερνείου, κατά την έναρξη των εργασιών για την αναστήλωσή του. Όπως σημείωσε ο κύριος Ζορμπάς παρά το γεγονός ότι οι εργασίες στην εξωτερική πλευρά ολοκληρώθηκαν, η πινακίδα δεν έχει επανατοποθετηθεί ακόμη στη θέση της.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς κατά τις εργασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου του Κυβερνείου, αφαιρέθηκε μαρμάρινη επιτοίχια πλάκα, η οποία αποτελεί τεκμήριο, για το γεγονός ότι ο πρώτος Κυβερνήτης της χώρας μας, κατοίκησε και χρησιμοποίησε ως κυβερνείο αυτό το ιστορικό κτήριο στην Αίγινα. Η πλάκα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στο Σώμα ο κύριος Ζορμπάς εντοιχίστηκε από την Κοινότητα Αίγινας το 1938.

Μάλιστα, κάλεσε το Σώμα να καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας και ζήτησε η εταιρία να τοποθετήσει την μαρμάρινη πλάκα στην πρότερη θέση της, ώστε να αποκατασταθεί το ιστορικό στοιχείο στο πρώτο κυβερνείο της χώρας.

Ο κύριος Γιώργος Τσατήρης, για το ίδιο θέμα, πρότεινε να κατατεθεί αναφορά στο εισαγγελέα. Στις απαντήσεις που έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, διαβεβαίωσε ότι η πινακίδα υπάρχει και θα τοποθετηθεί. Η ερώτηση έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά η επιτοίχια πινακίδα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png