Διαγραφή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Οικονόμου.


Με την πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, γνωστοποίησε η διοίκηση του Δήμου Αίγινας τη επιλογή της να απομακρύνει, να διαγράψει, τον κύριο Νίκο Οικονόμου από την δημοτική παράταξη της οποίας επικεφαλής είναι ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης και βέβαια την απώλεια της έδρας του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Για την διαγραφή και την απομάκρυνσή του δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ακόμη και μέχρι αυτή τη στιγμή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου δεν υπάρχει καμία σχετική ανακοίνωση, ενώ την πρόσκληση υπογράφει ο αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης, ως ο πλειοψηφήσας δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης.

To Aegina Portal προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον κύριο Νίκο Οικονόμου, όσο και με τον κύριο Δημήτρη Μούρτζη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε ανταπόκριση μέχρι αυτήν την στιγμή.

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την πρόσκληση γίνεται βάσει του 66 παρ. 6 και του 64 του 3852/2010.

Το άρθρο 66 παράγραφος 6, αναφέρει ότι: Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξή του στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών, προκειμένου για παρατάξεις που έχουν τουλάχιστον τρία (3) μέλη και από όλα τα μέλη, προκειμένου για παρατάξεις με λιγότερα από τρία (3) μέλη.

Το άρθρο 64 παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον για το διαδικαστικό κομμάτι της εκλογής.

Σαφώς αναμένεται με ενδιαφέρον ένα αιτιολογικό σημείωμα για την απόφαση της δημοτικής παράταξης, αλλά και βέβαια η απάντηση του κ. Νίκου Οικονόμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png