Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης για το τέλος διέλευσης στη μεταφορά του νερού.


Ορατός είναι ο κίνδυνος να ανέβει η τιμή της μεταφοράς του νερού στην Αίγινα, λόγω του τέλους διέλευσης από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας. Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης είχε μιλήσει για αυτό το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την Δευτέρα είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη και στη συνέχεια με τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Για το σημαντικό αυτό θέμα ο κύριος Μούρτζης δήλωσε στο Aegina Portal: "Δημιουργήθηκε ένα πρόσθετο πρόβλημα. Ουσιαστικά μπήκε ένα τέλος, περίπου ένα ευρώ το κυβικό, "καπέλο" στο μεταφερόμενο νερό, το οποίο πραγματικά με ξάφνιασε καταρχήν και δεύτερον με προβλημάτισε γιατί το νερό κάποιοι νομίζουν, έτσι ελαφριά τη καρδία νομίζουν ότι είναι εμπορικό είδος. Αμέσως έστειλα τα σχετικά έγγραφα σε όλα τα υπουργεία, σε όλους τους εμπλεκόμενους και βεβαίως και τους μεταφορείς νερού, οι οποίοι απειλούσαν με διακοπή νερού, να μην ξαναφέρουν νερό στην Αίγινα, διότι αυτό το τέλος προσωρινά πήγαινε σε αυτούς, αλλά μετά ερχόταν σε εμάς. Η συνάντηση αυτή είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Κατέθεσα τους προβληματισμούς,  παρουσία όλου του επιτελείου του υπουργείου και τους είπα ότι αυτό είναι απαράδεκτο".

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο κύριος Μούρτζης είπε ότι το τέλος διεύλευσης θα εφαρμοστεί στην τιμή του νερού και όχι της αγοράς και της μεταφοράς. "Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ μικρή αύξηση στο μεταφερόμενο νερό και όχι πάντως από τους δημότες, δεν θα επιβληθεί στους δημότες, στις μεταφορικές εταιρίες, γιατί θεωρούν ότι με την τιμή που έχουν εξασφαλίσει στην διαγωνιστική διαδικασία που έχει γίνει στον δήμο, αυτοί θα επιβαρυνθούν το μικρό τέλος και πιστεύω αυτό δεν θα έχει καμία επιβάρυνση στο ήδη ακριβό μεταφερόμενο νερό που έρχεται στο νησί μας", είπε ο κύριος Μούρτζης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png