Γιώργος Τσατήρης: "Η διαδικασία δεν είναι σύννομη και η εκλογή του νέου προέδρου είναι ακυρώσιμη, δεν είναι αυτοδικαίως άκυρη".


Για τα θέματα που διαδραματίστηκαν την τελευταία περίοδο, γύρω από την διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας, τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιώργος Τσατήρης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κύριος Γιώργος Τσατήρης, εκτός από έγκριτος νομικός κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην 7λεπτη τοποθέτησή του. Ο κύριος Τσατήρης είπε ανάμεσα σε άλλα: "Καταρχήν ανεξαρτήτως των απόψεων που έχω για τα θέματα που διαδραματίστηκαν στο περασμένο δεκαπενθήμερο και πέραν αυτών που θα πω στη συνέχεια, θα πω κι εγώ καλή θητεία στον πρόεδρο, όσο θα παραμείνει στη θέση του".

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησή του, αναφορικά με την διαδικασία και την νομική της πλευρά είπε: "Έτσι κι αλλιώς αυτός ο οποίος μπορεί να κάνει προσφυγές και ενστάσεις είναι ο έχων, όπως λέει σχετική εγκύκλιος που μας έχει έρθει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αυτός ο οποίος έχει άμεσο έννομο συμφέρον. Άρα λοιπόν, εγώ θα μιλήσω για την διαδικασία. Θα μιλήσω για την διαδικασία και νομικά και πολιτικά. Θεωρώ λοιπόν ότι η διαδικασία νομικά, διότι από εκεί ξεκινάμε, ήταν λάθος. Ήταν λάθος για τον εξής λόγο: δεν αφορά τόσο πολύ εάν υπήρχαν τα 2/3 των συναδέλφων της συμπολίτευσης οι οποίοι ψήφισαν υπέρ ή όχι αποπομπής του συναδέλφου από την παράταξή τους, αυτό είναι δικαίωμά τους, είναι ενδοπαραταξιακό θέμα".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Γ. Τσατήρη.





Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στον νόμο 3852, λέγοντας ότι ο πλειοψηφήσας σύμβουλος της συμπολίτευσης συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο σε μία περίπτωση, στην περίπτωση των δημαιρεσιών, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει Σώμα και θύμισε της δημαιρεσίες του Μαρτίου. Ωστόσο, εξήγησε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν και ο πρόεδρός που είχε εκλεγεί τότε τώρα έχει εκπέσει, το προεδρείο συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί κανονικά: "Το προεδρείο το οποίο εξελέγη τότε παραμένει" είπε, "και παραμένει νόμιμα και λειτουργεί κανονικά. Ο αντιπρόεδρος και η γραμματεύς. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν θα έπρεπε ο κύριος Δήμαρχος, να αναθέσει στον αντιπρόεδρο, εν προκειμένω σε εμένα, την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγώ δεν θα μπορούσα να αρνηθώ, ούτε θα αρνιόμουν έτσι κι αλλιώς, δεν ήταν θέμα καλοπροαίρετου, δεν ήταν θέμα πολιτικής, ήταν θέμα καθήκοντος, αρμοδιότητός μου, όπου εάν δεν το έκανα θα είχα τις συνέπειες. Έτσι λοιπόν θα γινόταν ορθά το Δημοτικό Συμβούλιο, σύννομα, χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα".

Ο κύριος Τσατήρης έδωσε και την πολιτική χροιά αυτής της επιλογής, σημειώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα ήταν αναγκασμένος να έρθει, ανεξάρτητα από την τοποθέτηση της παράταξή τους, κάνοντας απαρτία. "Εγώ θα υποχρεωνόμουν να έρθω και να ψηφίσω, αυτό που θα ψήφιζα, το οποίο στη θέση μου το έκανε ο κύριος Λαμπαδάριος, ο οποίος ήρθε από την ελάσσονα αντιπολίτευση για να κάνει την απαρτία", είπε, σημειώνοντας ότι: "Θεωρώ λοιπόν ότι η διαδικασία δεν είναι σύννομη και η εκλογή του νέου προέδρου είναι ακυρώσιμη, δεν είναι αυτοδικαίως άκυρη. Αυτό το πράγμα λέει και το έγγραφο της Αποκεντρωμένης, από εκεί και πέρα όποιος έχει άμεσο ή έμμεσο συμφέρον μπορεί να προσβάλει αυτό το έγγραφο".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png