Πρωτοβουλία για την λειτουργία Υπηρεσίας Δόμησης των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.


Για την προσπάθεια, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να δημιουργηθεί μία αυτόνομη Υπηρεσία Δόμησης για τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Για το ίδιο θέμα ο δήμος δημοσίευσε σήμερα σχετικό Δελτίο Τύπου: Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης συμμετείχε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ που πραγματοποιήθηκε στην Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με την πρόσκληση του Προέδρου ΠΕΔΑ κ. Νίκου Σαράντη Δημάρχου Αγ. Αναργύρων - Καματερού όπου αναφέρονται και τα προς συζήτηση θέματα ημερήσιας διάταξης. Ο Δήμαρχος Αίγινας ζήτησε με το υπ αριθ. πρωτοκόλλου 14900/2-11-2017 έγγραφο του, την εισαγωγή ώς θέματος συζήτησης στην ανωτέρω συνεδρίαση το θέμα του Νομοσχεδίου "Έλεγχος και προστασία Δομημένου περιβάλλοντος" και συγκεκριμένα η ΜΗ αφαίρεση από το Νομοσχέδιο της παραγράφου 2 του άρθρου 31.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Το αίτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τούς νησιώτικους Δήμους του Αργοσαρωνικού και όπως αναφέρει σε έγγραφό του από 16/10/2017 ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , απευθυνόμενος στους Βουλευτές στης Α Πειραιά όπως επίσης και στην ΠΕΔΑ και ΚΕΔΑ , "θα αποτελέσει ένα σοβαρό πρόβλημα στην ήδη - προβληματική - λειτουργία των νησιώτικων Δήμων στην περίπτωση που αφαιρεθεί η ανωτέρω παράγραφος"

Το αίτημα του Δήμου Αίγινας είναι επίσης ταυτόσημο αίτημα και των άλλων νησιώτικων Δήμων του Αργοσαρωνικού , Σπετσών, Ύδρας, Τροιζηνίας και Αγκιστρίου, οι Δήμαρχοι των οποίων έχουν επίσης διαβιβάσει   έγγραφά τους που απευθύνονται στους Βουλευτές της Α Πειραιά , το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και την Περιφέρεια και ζητούν την άμεση επαναφορά της αρχικής πρόβλεψης του άρθρου 31 παρ. 2 ,προκειμένου να συσταθεί Υπηρεσία Δόμησης Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής με αποκλειστική αρμοδιότητα την έκδοση αδειών δόμησης στους οκτώ νησιώτικους Δήμους της Αττικής.

Κατόπιν των παραπάνω ενεργειών του Δημάρχου Αίγινας το θέμα του Νομοσχεδίου “ Έλεγχος και προστασία Δομημένου περιβάλλοντος” εισήχθη προς συζήτηση στην συνεδρίαση της ΠΕΔΑ και έγινε αποδεκτό ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα ακολουθήσουν σχετικές ενέργειες της ΠΕΔΑ ώστε ,στο σχέδιο νόμου που έχει αναρτηθεί στις επιτροπές στην ιστοσελίδα ( site) της Βουλής με μορφή ΦΕΚ - "Έλεγχος και προστασία Δομημένου Περιβάλλοντος"  να μην αφαιρεθεί η παρ. 2 – άρθρο 31 όπως υπήρχε στο αρχικό Νομοσχέδιο. Επίσης κατά την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αίγινας με τον κ. Υπουργό και στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στίι 22 Νοεμβρίου συζητήθηκε το παραπάνω θέμα το οποίο ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι θα επανεξετάσει κατά το αμέσως προσεχές διάστημα ,λόγω της σοβαρότητάς του και των επιπτώσεων που θα έχει στη λειτουργία των νησιώτικων Δήμων του Αργοσαρωνικού.

Τέλος, σε ένα άλλο θέμα, αυτό του υποθαλάσσιου αγωγού, σχολιάζοντας εκτός "αέρα" πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Παναγιώτη Χατζηπέρου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είπε ότι το θέμα της υπογραφής της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών είναι θέμα ημερών και όχι μηνών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png