Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Νίκου Οικονόμου.


Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου κυρίου Δημήτρη Μούρτζη, στις πρόσφατες δηλώσεις του μέχρι πρότινος προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της ΚΕΔΑ και της Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκου Οικονόμου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Ο κύριος Μούρτζης είπε: "Θέλω να απαντήσω σε μία αψυχολόγητη καταγγελία, η οποία είναι πέρα για πέρα αναληθής", ενώ στη συνέχεια είπε ότι: "Αυτό το κείμενο το οποίο διάβασε ο Νίκος Οικονόμου με εξέπληξε αρνητικά", σημειώνοντας ότι αυτός ο καταγγελτικός λόγος δεν είναι δικός του. "Από κάπου, από κάποιους το έκανε.

Και το έκανε όχι για το συμφέρον της Αίγινας, το έκανε απλά και μόνο να απαξιώσει έναν άνθρωπο", συμπληρώνοντας πως: "ότι γράφεται μέσα σε αυτό το κείμενο που διάβασε είναι μία αναλήθεια και πραγματικά με στεναχώρησε πάρα πολύ". Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε: "Το πόσο ευχαριστημένος είμαι από την συμπεριφορά του, γενικά από την συνεργασία του, είναι θέμα δικό μου και είναι θέμα του δήμου, αλλά επ΄ ουδενί έβγαινε προς τα έξω η αρνητική εικόνα και ήταν πάρα πολλές οι αρνητικές εικόνες που μπορούσα να ενημερώσω και τους συμπολίτες μου, να ενημερώσω όμως και τους ανθρώπους που με την συμπεριφορά του τους είχε κάνει έξαλλους, διότι αυτός ο χαρακτήρας είχε δημιουργήσει κενά". Στη συνέχεια ο κύριος Μούρτζης υπεραμύνθηκε των προθέσεών του για την ενασχόληση με τα κοινά.

"Δεν μπορεί συλλήβδην να κατηγορεί ένα συλλογικό όργανο, συνεργάτες που έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι, ανεξάρτητα εάν βρεθήκαμε την τελευταία στιγμή και είπαμε κατεβαίνουμε σε ένα συλλογικό όργανο να σας εκπροσωπήσουμε και να τους απαξιώνει και να λέει για παρεούλες, να λέει για ομηρίες, να μιλάει για κάποια πράγματα τα οποία είναι φανταστικά, τουλάχιστον για εμένα και για αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν την υπηρεσία τους". Παράλληλα, σημείωσε ότι όλες οι διαδικασίες ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης γίνονταν με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο. "Εγώ ποτέ δεν παρακάλεσα κάποιον να πάρει θέση, άλλωστε άλλες είναι έμμισθες θέσεις και άλλες τιμητικές, όπως είναι του νομικού προσώπου της ΚΕΔΑ. Για τη θέση του προέδρου, μέσα σε αυτό το ίδιο τραπέζι, παρουσία των συναδέλφων του, είπε κύριε δήμαρχε σας παρακαλώ και κύριοι συνάδελφοι, ας με αφήσετε να καθίσω μέχρι τον Σεπτέμβριο γιατί έχω ανάγκη από κάποια χρήματα κι από εκεί και πέρα να κάνετε τις διαδικασίες, δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραιτηθώ και να αναλάβει κάποιος άλλος που έχει τη διάθεση να αναλάβει", είπε, συμπληρώνοντας ότι: "Δεν είναι ο μοναδικός που "έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά", ήταν πάρα πολλοί. Ήταν ο κύριος Ζορμπάς, ήταν ο κύριος Λορέτζος, ήταν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων που έχω την τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους".

"Τον προκαλώ να μου πει, πότε και που του είπα εγώ να προβεί στη αποκάλυψη παρανομούντων, γιατί το θέλει αυτό ο λαός. Και ποιοι είναι αυτοί οι παρανομούντες, με ονοματεπώνυμο. Εγώ του είπα ότι έχει σχέσει με ηθική θα το πας μέχρι πέρα κι ας είμαι εγώ. Ούτε ονομάτισα, ούτε έκανε αυτές τις επιπολαιότητες που έκανε αυτός. Και πραγματικά με εκπλήσσει πολύ αρνητικά και μου γκρεμίζει μία εικόνα η οποία πραγματικά με λυπεί και δεν θέλω να πιστεύω σε ανθρώπους πλέον με αυτές τις συμπεριφορές. Εγώ άλλα περίμενα, περίμενα να μου ζητήσει μια συγγνώμη, για αυτά τα πράγματα που του έλεγα ως γονιός του, ως ένας άνθρωπος που πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που του έλεγα πρόσεξε, πρόσεξε, πρόσεξε".
 
"Κι αν γκρέμισα την πέργολα του τάδε, που έχει το θράσος, κι αυτό λέγεται θράσος, να πληρώνει ο δήμος πρόστιμο διατήρησης της πέργολας που ήταν μέσα σε δημοτικό χώρο, να την εκμεταλλεύεται επιχειρηματίας και να μου λέει γιατί ξεκίνησες από αυτή την πέργολα και δεν γκρέμισες κάποιες άλλες πέργολες που ξέρεις ότι εκ των πραγμάτων ήταν αυθαίρετες. Αυτό που έκανα λοιπόν απαντώντας, θέλω να του πω ότι γκρέμισα αυτή την πέργολα, προσωπικά την πήρα εγώ αυτήν την ευθύνη και μην ανακατεύει κανέναν άλλον, συνειδητά, διότι δεν μου αρέσει να πληρώνει ο δήμος παρανομίες που έχει κληρονομήσει, αυθαιρεσίες που έχει κληρονομήσει". Χαρακτήρισε τη διαδικασία νόμιμη και προς το καλό του δήμου.Ο κύριος Μούρτζης αναφέρθηκε στην χθεσινή παρουσίαση στους επαγγελματίες για τα στέγαστρα.
 
"Εμείς κι εγώ προσωπικά δεν κάναμε κάτι που ήταν κατ' εντολή κάποιων άλλων. Μου προκαλεί μεγάλη απορία και μεγάλη αγανάκτηση, όταν ένας άνθρωπος που τον έχεις βάλει σε τέτοιες θέσεις να ομιλεί έτσι". Ο κύριος Μούρτζης είπε επίσης ότι οι συνάδελφοί του τον ενημέρωσαν ότι αυτή η επιστολή θίγει και τους ίδιους και ότι θα κάνουν όλες τις διαδικασίες. "Δεν μπορεί να μιλάει έτσι απαξιωτικά για συναδέλφους του", είπε "δεν μπορεί να μιλάει για ομάδες, να μιλάει για ομηρίες, να μιλάει για διαδικασίες οι οποίες είναι έξω από τα όρια του νόμου, να μιλάει ότι ο δήμαρχος, ίσως είναι αθεόφοβος, ότι του είπα εγώ ποτέ ότι κύριε θέλω να σε έχω του χεριού μου ως πρόεδρο;" τονίζοντας ότι "εγώ δεν ήθελα ποτέ ανθρώπους υποχείρια, πόσο μάλλον αυτόν. Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα όταν ξέρει πολύ καλά, ότι ο δήμος μας μας θέλει ενωμένους". Ο κύριος Μούρτζης διατύπωσε την πρόθεσή του να πάει την υπόθεση στον εισαγγελέα, τονίζοντας ότι μέλη της παράταξης σκέφτονται επίσης να κάνουν μηνύσεις.
 
Υπεραμύνθηκε των διαδικασιών για την νομιμότητα της διαγραφής του, τονίζοντας ότι είχε ζητήσει να κληθούν όλοι στην σύσκεψη, δεν έκρυψε την οργή του από την φράση του κύριου Οικονόμου να "καθαρίσει" συνδυασμό, σχολιάζοντας παράλληλα με θετικό τρόπο την προσφορά των μελών του. Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Μούρτζης, μίλησε επίσης για μία σειρά ζητημάτων σχετικά με το θέμα. Αναλυτικά τις δηλώσεις του κυρίου Μούρτζη μπορείτε να τις δείτε στο video.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png