Απόφαση συνεργασίας ΕΔΣΝΑ - Δήμου Αίγινας για την διαχείριση ογκωδών και κλαδεμάτων.


Σε συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν, εγκρίθηκε η εισήγηση της αντιπροέδρου του συνδέσμου κυρίας Αφροδίτης Μπιζά, με την οποία ο σύνδεσμος ανταποκρίνεται στο αίτημα του Δήμου Αίγινας για την παραχώρηση ενός φορτωτή για δύο μήνες και την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας με τον Δήμο Αίγινας, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών τεμαχισμού και μεταφοράς ογκωδών και πράσινων απορριμμάτων, καθώς και την έγκριση ενός σχεδίου σύμβασης συνεργασίας. Πιο αναλυτικά, η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κυρία Αφροδίτη Μπιζά στην εισήγησή της είπε ότι:" O ΕΔΣΝΑ ως αρμόδιος φορέας για την προσωρινή αποθήκευση, επεξεργασία, μεταφόρτωση, ανακύκλωση και αξιοποίηση στερών αποβλήτων έχοντας στην ιδιοκτησία του τον κατάλληλο στόλο οχημάτων, αλλά και τον εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό (οχήματα και σκάφες μεταφόρτωσης και λειοτεμαχιστές) δύναται να παρέχει υπηρεσίες μεταφόρτωσης και λειοτεμαχισμού των ογκωδών απορριμάτων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







Ως εκ τούτου ο Δήμος Αίγινας μ ετου υπ. αριθμ. πρωτ. 1209/29-01-2018 έγγραφό του, ζήτησε την παραχώρηση μηχανήματος φορτωτή JCB, ο οποίος θα τροφοδοτεί το μηχάνημα καταστροφέα των ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων (TERMINATOR) καθώς και τη μεταφόρτωση ογκωδών και πράσινων απορριμμάτων (λειοτεμαχισμένων) με εξοπλισμό και προσωπικό (οχήματα και σκάφες μεταφόρτωσης) του ΕΔΣΝΑ".

Μάλιστα η κυρία Μπιζά παραθέτει και την προσωπική της εμπειρία από την επίσκεψη στο χώρο μεταφόρτωσης της Σκοτεινής: "Επειδή κατά το παρελθόν είχα επισκεφτεί τον χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου, όπου είχα διαπιστώσει ότι ήταν σωρευμένες μεγάλες ποσότητες ογκωδών και κλαδεμάτων επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δ. Μούρτζη για διευκρινήσεις. Εκείνος μου επιβεβαίωσε ότι στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν περίπου 8.500 κ.μ. ογκωδών και 1.500 κ.μ. πράσινων κλαδεμάτων και ότι επιθυμεί να συνδράμουμε στον θρυμματισμό και την αποκομιδή τους. Από τη πλευρά μας επιβεβαίωσα ότι έχουμε αυτή τη δυνατότητα και προς τούτο θα πρέπει να συνάψουμε σχετική Σύμβαση Συνεργασίας μεταξύ ΕΔΣΝΑ και Δήμου Αίγινας. Ο κ. Μούρτζης συμφώνησε και ζήτησε να προωθηθούν το συντομότερο οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση εκδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και σε σημερινή επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό επιβεβαίωσε ότι ο φορτωτής JCB έχει παραληφθεί από την υπηρεσία καθαριότητας και εργάζεται στην Σκοτεινή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png