Κλείνει ο δρόμος στο ύψος του ναού της Αφαίας, λόγω εργασιών στο οδόστρωμα για τα "χερσαία έργα". Αισιόδοξα τα μηνύματα για την πορεία του έργου.

Κατεπείγουσα ήταν συνεδρίαση, που συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης, καθώς μετά από αίτημα του εργολάβου, των λεγόμενων "χερσαίων έργων", είναι αναγκαίο να κλείσει ο δρόμος για την κυκλοφορία, στο ύψος του ναού της Αφαίας. Πρόκειται για έναν δύσκολο σημείο, μήκους περίπου πεντακοσίων μέτρων, όπως εξήγησε ο κύριος Λεούσης. Οι εργασίες που θα γίνουν εκεί, είναι για να συνεχιστεί η τοποθέτηση του αγωγού και να "κουμπώσει" στη δεξαμενή που βρίσκεται στην περιοχή, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να κλείσει ο δρόμος.

Ο κύριος Λεούσης, αλλά και ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού, αλλά και ειδικότερα τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, να δείξουν κατανόηση, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για την ταλαιπωρία, από το κλείσιμο στου δρόμου, το οποίο ενδεχομένως να ξεκινήσει ακόμη και αύριο. Η πρόταση ψηφίστηκε από το συμβούλιο και η προσπάθεια εντοπίζεται τώρα, στο να αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία και πάλι για τις ημέρες του Πάσχα. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αγώνα δρόμου, ώστε οι μέρες της μεγάλης επισκεψημότητας του νησιού, να βρουν ανοιχτό το δρόμο. Ο κύριος Λεούσης είπε ότι ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία την Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο οι εκτιμήσεις για την ολοκλήρωση του έργου ποικίλουν από μία έως δύο εβδομάδες.

Η προτεινόμενη διαδρομή, μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, είναι μέσω του εσωτερικού δρόμου προς Άλωνες. Ο κύριος Μούρτζης δεσμεύθηκε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το νερό της περιοχής θα είναι ΕΥΔΑΠ, αφού λόγω του αγωγού θα είναι εφικτή η σύνδεση με το Λεόντι.

Για το θέμα θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη δημοσίευση, λόγω και άλλων ζητημάτων που προέκυψαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας.