Εγκρίθηκε η τροποποίηση για τη χρήση που αφορά το ιστορικό κτίριο του Εϋνάρδειου.

Ομόφωνα εγκρίθηκε, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, η αλλαγή χρήσης που αφορά στο ιστορικό κτίριο του Εϋνάρδειου στο κέντρο της Αίγινας. Την εισήγηση του θέματος: "Περί έγκρισης τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αίγινας ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στο τμήμα επί των οδών Μητροπόλεως και Αντ. Πελεκάνου (Σχετική η υπ’ αριθμ. 7/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) έκανε ο αντιδήμαρχος (και πρόεδρος της επιτροπής) κύριος Κώστας Γεννίτσαρης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, η οποία σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης θα "ξεμπλοκάρει" την υπόθεση της επισκευής του Εϋνάρδειου για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη και χρηματοδότηση. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του τότε δημάρχου κυρίου Σάκη Σακκιώτη στο Aegina Portal, στις 19 Δεκεμβρίου του 2013, η δημοπράτηση του ιστορικού κτιρίου του Εϋναρδείου επρόκειτο να γίνει στις 28 Ιανουαρίου του έτους 2014. Ωστόσο αυτή δεν έγινε ποτέ, αφού προηγήθηκε καταγγελία για παράβαση του ρυμοτομικού σχεδίου αναφορικά με τη χρήση του κτιρίου ως μουσείου και όχι ως βιβλιοθήκης, μία τροποποίηση που δεν υπήρχε στην μελέτη.

Η περίληψη διακήρυξης που είχε εκδοθεί τότε από την ΔΙΕΦΕΣ (Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αφορούσε το έργο "Αποκατάσταση του Εϋνάρδειου κτιρίου στην Αίγινα και μετατροπή του σε δημόσια βιβλιοθήκη της Αίγινας". Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν της τάξης των 1.267.408,00 € με ΦΠΑ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png