Ο Δήμος Αίγινας ανάμεσα σε μεγάλους διαχειριστικούς φορείς που θα ελέγξει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στη 13η θέση της σχετικής λίστας, των 30 συνολικά διαχειριστικών φορέων που θα ελέγξει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται ο Δήμος της Αίγινας. Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ  το ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΣΕ, υπηρεσίες δημοσίων και συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων έργων, το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, καθώς και αρκετοί δήμοι.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΣύμφωνα λοιπόν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κυρίου Γιώργου Χουλιαράκη, συστήνονται ειδικά συνεργεία που θα έχουν την ακόλουθη αποστολή: 1. Την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των στοιχείων που καταγράφηκαν και εκείνων που υποβάλλουν οι φορείς στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο πλαίσιο της μηνιαίας υποβολής στοιχείων. και 2. Την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των υποβεβλημένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στοιχείων και των στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά τη δειγματοληπτική καταγραφή.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει, σύμφωνα με την απόφαση, ότι οι έλεγχοι που θα διενεργηθούν από τα ειδικά κλιμάκια δεν θα περιοριστούν στην έδρα των φορέων αυτών, αλλά και όπου αλλού απαιτηθεί,