Μετατίθεται για τις 15 Δεκεμβρίου η δημοπράτηση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού.

Το θέμα της δημοπράτησης του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού συζητήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση ξεκίνησε με την επισήμανση του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Παναγιώτη Μαρμαρινού, που ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη για το εάν προτίθεται να εξηγήσει στο σώμα για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε χθες 24 Νοεμβρίου η δημοπράτηση του έργου. Ο κύριος Μαρμαρινός εξέφρασε τον προβληματισμό, ότι εάν κάτι δεν πάει καλά με τις διαδικασίες (ο ίδιος σε μία αποστροφή του λόγου είπε ότι γνωρίζει πράγματα που δεν είναι γνωστά, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί) και χαθεί η καταληκτική της παράτασης του χρόνου για τη "μελετοκατασκευή", όπως αυτή είχε ψηφιστεί στις αρχές του προηγούμενου Δεκεμβρίου. "Το έργο κινδυνεύει" τόνισε ο κύριος Μαρμαρινός, εξηγώντας ότι εάν αυτή η ημερομηνία χαθεί, θα χαθεί και το έργο.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ο κύριος Μαρμαρινός πρότεινε την άμεση σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα επισκεφθεί τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να του μεταφέρει την ανάγκη να καταθέσεις στη βουλή νέα παράταση τουλάχιστον για ένα μήνα. Η δεύτερη πρόταση αφορούσε επιστολή - ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου προς τον πρωθυπουργό, στην οποία θα περιγράφονταν τα δεδομένα και η σημασία του έργου για την Αίγινα.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από το Δήμο Αίγινας δεν εκδόθηκε κάποια σχετική ανακοίνωση, που να ενημερώνει, έστω, για τους λόγους της αναβολής. Κι αυτό καθώς από τη μία, μόλις δύο μήνες πριν, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φιστικιού, ο κύριος Χατζηπέρος είχε τοποθετήσει την δημοπράτηση στα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που είχε κάνει και ο κύριος Μούρτζης, μιλώντας σε κεντρικές εκδηλώσεις προς το κοινό του φεστιβάλ. Μάλιστα ο κύριος Μούρτζης σε δηλώσεις του στο Aegina Portal λίγες μόλις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στις 28 Σεπτεμβρίου, είχε πει ότι η δημοπράτηση θα γίνονταν στις 14 Νοεμβρίου. Είναι εύλογο λοιπόν οι κάτοικοι του νησιού να πρέπει να ενημερωθούν για τα αίτια της μεταφοράς αυτής της ημερομηνίας, πόσο μάλλον όταν λίγο μετά την ιστορική αυτή απόφαση, τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν από τους εμπλεκόμενους φορείς, διαμήνυαν την αναγκαιότητα να τηρηθούν με ακρίβεια οι προβλεπόμενοι χρόνοι. 
 
Ο κύριος Μούρτζης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την πρόταση του κυρίου Μαρμαρινού, και υπεραμύνθηκε των ενεργειών που έχει κάνει."Δεν μπορεί σήμερα να προτρέχουμε για μία διαδικασία που έχουμε επιμείνει πιεστικά", είπε και σημείωσε ότι χθες ήταν στην Περιφέρεια για αυτό το σκοπό. "Κάποιοι είχαν πάρει κάποιους φακέλους, οι οποίοι δεν δικαιούνταν να καταθέσουν, ήταν τρίτης κατηγορίας και για αυτό το λόγο τους απέκλεισαν και έκαναν πολύ καλά, ώστε να έχουμε στις 15 του μηνός ολοκληρωμένη τη διαδικασία ούτως ώστε να μην καθυστηρίσει ούτε μία μέρα" είπε και συνέχισε: "Ποιος σας είπε κύριοι συνάδελφοι ότι θα καθυστερήσει το έργο, όταν οι όροι διακήρυξης λένε ότι να έχουμε τουλάχιστον παραλάβει τους φακέλους, εφόσων είναι μελέτη - κατασκευή μέχρι το τέλος του χρόνου. Εμείς θα τους παραλάβουμε στις 15 του Δεκέμβρη, προς τι λοιπόν αυτή η ανησυχία. Δεν θα χάσουμε απολύτως τίποτα. Είναι δέσμευση όλου του Κοινοβουλίου και ιδιαιτέρως της κυβέρνησης, είναι δέσμευση της κυρίας Δούρου, που έχει βοηθήσει προς αυτό το σκοπό. Και θα το πω για μία ακόμη φορά, είναι σημαντικό να χρηματοδοτείς ένα μεγάλο έργο, τέτοιας μεγάλης αξίας. Όσο είναι όλα τα έργα της Αττικής είναι μόνο του. Για αυτό το λόγο είναι, τουλάχιστον, απαγορευτικό για εμάς να αμφισβητούμε προθέσεις και ενέργειες που σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθούν".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png