Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης για τη συμμετοχή του στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Βερολίνο.

Για τη συμμετοχή του στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Βερολίνο, το διάστημα 4-7 Νοεμβρίου,  μίλησε σήμερα στο Aegina Portal ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση συμμετείχαν 109 συνολικά εκπρόσωποι από τον Α’ και Β Βαθμό Αυτοδιοίκησης.Συγκεκριμένα συμμετείχαν 97 εκπρόσωποι από τον Α’ Βαθμό (86 Δήμαρχοι) και 12 από το Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών , πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων και συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος ( Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη, Κοινωνικό Πρόσωπο των Δήμων, Τοπική Τουριστική Ανάπτυξη, Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων, Ενεργειακή Πολιτική στην Τ.Α. , Επιχειρηματικότητα και νεοφυείς επιχειρήσεις).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΚΕΔ, στο τέλος  της Συνέλευσης υπογράφηκε η Κοινή Διακήρυξη από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης γερμανικών πόλεων και Δήμων G. Landsberg , τον Εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Δράμας κ. Χ. Μαμσάκο και τον Αντιπρόεδρο Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας καθώς και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Βάδης - Βυρτεμβέργης R. Kehle. Με την υπογραφή της διακήρυξης οριοθετήθηκε η σημασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και υπογραμμίστηκε η στενή σύνδεση μεταξύ των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ των δύο χωρών. Επιπροσθέτως, τέθηκε ο κοινός στόχος, να εντατικοποιηθεί η περαιτέρω συνεργασία έως την επόμενη, Έκτη Ελληννογερμανική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2016.

Ο κύριος Μούρτζης στις δηλώσεις του επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων και στην εμπειρία που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες από την επίσκεψή τους σε εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμάτων, ζήτημα άλλωστε το οποίο αναπτύσσει σήμερα με άρθρο του ο Παναγιώτης Κουπαράνης στην ιστοσελίδα της DW με αναφορά στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Βερολίνο. Πάντως, ανεξάρτητα από το χαοτικό κενό που χωρίζει τις δύο πραγματικότητες, τα αποτελέσματα της συνέλευσης μπορούν να αποτελέσουν μία σημαντική δεξαμενή σκέψης και πληροφοριών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png