Το ζήτημα της χρήσης του κτήματος "Γκίκα" αποτέλεσε κατ΄επανάληψη αντικείμενο ερωτήσεων τους τελευταίους μήνες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτό γιατί σταδιακά άλλαζε η πραγματική χρήση του, ενώ τους τελευταίους 8 μήνες έχει περιφραχτεί. Το 2007, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθορίστηκε ως ένας από τους ελεύθερους δημοτικούς χώρους στάθμευσης, αποτελώντας μέρος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Με την πάροδο των χρόνων το κτήμα "Γκίκα", ένα κληροδότημα του Δήμου Αίγινας, του οποίου η αξιοποίηση μεταβλήθηκε με την απόφαση 716/1996 του Εφετείου Αθηνών, εγκαταλείφθηκε σταδιακά, καθώς εγκαταλείφθηκε και ο σκοπός για τον οποίο είχε καθοριστεί ως δημοτικός χώρος στάθμευσης. Ο χώρος τα τελευταία χρόνια, παραμελημένος, χρησιμοποιούνταν κυρίως για πολυήμερη στάθμευση μεγάλων οχημάτων και των οχημάτων των περιοίκων.
Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal
Στις 4 Απριλίου του 2014 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αξιοποίησή του έρχεται ως θέμα: "Παραχώρηση του ακινήτου "Γκίκα" στην Γ.Γ.Α. για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου για την εκπλήρωση του σκοπού του δωρητή", με εισηγητή τον τότε δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη. Το θέμα "περνάει" από το Δημοτικό Συμβούλιο με 16 "ναι" και 3 "όχι" και προκρίνεται η κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα). Άλλωστε η απόφαση του Εφετείου του 1996 ήταν ότι η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου θα ήταν επωφελέστερη, καθώς ο Δήμος Αίγινας δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη. Σκοπός και στη μία και στην άλλη περίπτωση ήταν η διάθεση των μισών εσόδων στο Δήμο Αίγινας, και των άλλων μισών σε φοιτητές του νησιού.
Κατά τη διάρκεια του περσινού χειμώνα στο κτήμα "Γκίκα" τοποθετούνται υλικά από το τις εκσκαφές από καθαρισμό των ρεμάτων που έκανε η Αντιπεριφέρεια, μετά τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν οι βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου του 2014 σε περιοχές της Αίγινας. Να σημειώσουμε πάντως ότι μέχρι και το Νοέμβριο του 2014, ο Δήμος της Αίγινας το χαρακτηρίζει ως "δημοτικό parking" σε σχετική ανακοίνωσή του για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου.
Στη συνέχεια ο χώρος περιφράζεται με συρματόπλεγμα και απομακρύνονται τα υλικά της εκσκαφής. Όμως σταδιακά στο χώρο αρχίζουν να συγκεντρώνονται παλιά αυτοκίνητα, ενώ δεν λείπουν και τα κλαδέματα και κάποια άλλα άχρηστα αντικείμενα. Σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη, είπε ότι πρόκειται για εγκαταλελειμμένα οχήματα που συγκεντρώνονται από τους δρόμους και σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να παραμείνουν εκεί για τέσσερεις μήνες, το διάστημα που προβλέπεται για να τα αναζητήσουν οι ιδιοκτήτες τους.