Ομόφωνα ψηφίστηκε το θέμα για τη δημοπράτηση του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.

Ομόφωνα ψηφίστηκε το θέμα για τη δημοπράτηση του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής. που έγινε σήμερα το πρωί. Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρζης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε τα ακόλουθα.

Οι δηλώσεις του κ. Δημήτρη Μούρτζη στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΓια το ίδιο θέμα εξέδωσε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων το οποίο αναφέρει τα ακόλουα: "Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ένα σημαντικό έργο ζωής και πνοής για την Αίγινα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης, ο Αντιδήμαρχος Αίγινας κ. Αντώνιος Μούρτζης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Οικονόμου, τα μέλη του Δ.Σ. και ο Πρόεδρος ΚΕΔΑ κ. Ιωάννης Ζορμπάς, παραβρέθηκαν σήμερα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου το σοβαρότερο μεταξύ των θεμάτων ήταν και η έγκριση της σύνδεσης με υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Σαλαμίνας (Πέρανη) με την Αίγινα (Λεόντι).

Κατά την παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων περιέγραψε με έμφαση τα πλεονεκτήματα που θα έχει η σύνδεση αυτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας. Σαν τεχνοκράτης, με εμπειρία σε παρόμοια έργα, περιέγραψε τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, επισήμανε τις τεχνικές δυσκολίες οι οποίες πιθανόν να παρουσιασθούν και δήλωσε ότι τα έργα επάρκειας και υποστήριξης από την ΕΥΔΑΠ και τα χερσαία έργα στην Αίγινα είναι σε εξέλιξη. Υπογράμμισε με έμφαση ότι η Περιφέρεια Αττικής και προεκλογικά και μετεκλογικά δεσμεύεται πλήρως για την επάρκεια των μελετών και των προδιαγραφών έτσι ώστε να αποφεύγονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και υπερτιμολογήσεις.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την συμβολή τους στο τόσο σημαντικό αυτό έργο. Μετά τη σημερινή έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή το πρόγραμμα θα τρέξει σύμφωνα με τα αυστηρά κατά το νόμο προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, η δε χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια Αττικής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png