Η ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών του Δήμου Αίγινας, οδήγησε σε νέα έκκληση για τον ορθολογισμό στην απόθεση των απορριμάτων.

Σε νέα έκκληση αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σήμερα προς τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, έκκληση που αφορά την ανάγκη να υπάρχει άμεσος ορθολογισμός στην απόθεση των απορριμάτων. Ο λόγος εντοπίζεται στο γεγονός ότι πετιούνται τεράστιες ποσότητες κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος για τη μεταφορά των απορριμάτων, μέσω ακτοπλοϊκού δρομολογίου, στη Φυλή.

Η επιδείνωση των οικονομικών του Δήμου είναι ραγδαία και χαρακτηρίζεται από τους δύο αυτοδιοικητικούς ως τραγική. "Καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε με τα λίγα άτομα τα οποία έχουμε να κάνουμε στην αποκομιδή το καλύτερο δυνατόν", λέει ο κύριος Γεννίτσαρης που εξηγεί ωστόσο ότι το μεγάλο κόστος της μεταφοράς στη Φυλή (ξεπερνά τα 1.000 ευρώ την ημέρα) κάνε επιτακτική την ανάγκη οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού να μην απορρίπτουν ογκώδη αντικείμενα. "Ο δήμος μας, όπως και οι περισσότεροι δήμοι, σε λίγες ημέρες δεν θα έχουν καύσιμα να κινηθεί" τονίζει, και σημειώνει ότι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού πρέπει να κάνουν διαλογή των οργανικών και των ανακυκλώσιμων, κάτι που θα μειώσει το κόστος μεταφοράς για το Δήμο.

Ο Δήμος της Αίγινας κινείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μέσα στη δίνη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δεκάδες Δήμοι σε όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr στο οποίο αναφέρονται τα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με την έλλειψη καυσίμων και τις επιπτώσεις που επιφέρει αυτή στην αποκομιδή των απορριμάτων και άλλων εργασιών.

Η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr αναφέρει στο άρθρο της:

Στον Δήμο Κορινθίων δεν έγινε αποκομιδή απορριμμάτων λόγω έλλειψης καυσίμων, και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Μελέτης, μόνο ένα απορριμματοφόρο κινήθηκε μαζεύοντας τα σκουπίδια από το νοσοκομείο και την αγορά της πόλης.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής υπογράμμισε ότι με απόφασή του από την Δευτέρα, έχουν περιοριστεί οι κινήσεις των οχημάτων του Δήμου στο ελάχιστο.
Στην Ερμιονίδα ο δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής, τόνισε ότι τα καύσιμα που έχει ο δήμος επαρκούν ως Τρίτη για να γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στο Ναύπλιο ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος υπογράμμισε ότι «κινούμαστε με μετρητά, γιατί οι προμηθευτές καυσίμων θέλουν μετρητά, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις εταιρείες» κι εξήγησε πως δεν υπάρχει η πίστωση της μιας εβδομάδας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png