Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Συμφωνήθηκε η αύξηση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών στις γραμμές τους Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνες είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, στον προτεινόμενο προγραμματισμό των δρομολογίων, σε συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ανάμεσα στον Γενικού Γραμματέα του ΥΟΥΝΤ Γιάννη Θεοτοκά, τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και των εκπροσώπων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού. Το θέμα έγινε καταρχήν γνωστό από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε προς το σώμα, στην αρχή της συνεδρίασης, ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης.


Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal και το Broadcasting News του ραδιοφώνου.Ο κύριος Μούρτζης εξήγησε ότι βρέθηκε τυχαία στο υπουργείο τη Δευτέρα, προσπαθώντας να κλείσει ένα ραντεβού με τον υπουργό, όταν ενημερώθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκεκριμένη συνάντηση. Ο κύριος Μούρτζης έκανε λόγο για διεύρυνση του προγράμματος ειδικά προς αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ (έγινε αναφορά για τελευταίο δρομολόγιο κοντά στις  8 μ.μ.) ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστές οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσε ο κύριος Θεοτοκάς προς του ακτοπλόους και από πότε αυτές θα ξεκινήσουν να ισχύουν.

Απέδωσε επίσης τα εύσημα στην Επαγγελματική Ένωση Αίγινας και στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριο Γιώργο Σκαλτιώτη για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για αυτό το ζήτημα.

Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αναφέρει τα ακόλουθα:

Στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού οργανώθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ. συνάντηση μεταξύ της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών και όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις γραμμές του Σαρωνικού. Σκοπός της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του Αν. Γενικού Γραμματέα του ΥΟΥΝΤ Γιάννη Θεοτοκά ήταν η αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης στον προγραμματισμό των αλλαγών δρομολογίων που έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.

Μετά από λεπτομερή συζήτηση οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκώνν επιχειρήσεων συμφώνησαν στον προτεινόμενο από το Υπουργείο προγραμματισμό των δρομολογίων. Το ΥΟΥΝΤ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η αύξηση των δρομολογίων με τρόπο που να ικανοποιεί πληρέστερα τις ανάγκες των επιβατών στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, και καλεί τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις να την υλοποιήσουν χωρίς υπαναχωρήσεις, όπως οι ίδιες δεσμεύθηκαν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png