Ο κ. Νίκος Οικονόμου για τη διατήρηση των καθορισμένων ορίων στα σχολεία της περιφέρειας κατά τη διάρκεια των φετινών εγγραφών.

Με σκοπό τη διατήρηση των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στην περιφέρεια και την αυστηρή χρήση των τοπικών ορίων κατά τη διάρκεια των φετινών εγγραφών, μίλησε σήμερα στο Aegina Portal ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας κύριος Νίκος Οικονόμου. Η προσπάθεια της επιτροπής εντοπίζεται στη εξάλειψη των φαινομένων υποβάθμισης των σχολικών μονάδων, καθώς όπως σημείωσε ο κύριος Οικονόμου παρατηρούνται φαινόμενα κατάθεσης ψευδών στοιχείων από την πλευρά των γονέων. Στην ίδια αυστηρή γραμμή θα κινηθούν για το σχολικό έτος 2015 - 2016 ότι αφορά τα οδοιπορικά των μαθητών.

H σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας αναφέρει τα ακόλουθα: "Με αφορμή τις νέες εγγραφές μαθητών στα σχολεία της Αίγινας για τη σχολική χρονιά 2015-2016 και επειδή παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί γονείς με ψευδή στοιχεία να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία εκτός των καθορισμένων ορίων με αποτέλεσμα στα επαρχιακά σχολεία του νησιού να λιγοστεύουν οι μαθητές και να κινδυνεύουν με κλείσιμο ή υποβάθμιση, η Επιτροπή Παιδείας τονίζει: 1. Καλεί όλους τους Δ/ντες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων να εφαρμόσουν πιστά τα όρια εγγραφής των μαθητών κάθε σχολείου. 2. Καλεί τους γονείς να ενισχύσουν τα σχολεία των περιοχών που μένουν και να μην τα οδηγήσουν σε υποβάθμιση, με την μετακίνηση των παιδιών τους σε άλλα σχολεία. 3. Η Επιτροπή Παιδείας και ο Δήμος Αίγινας θα παρακολουθούν από κοντά το θέμα των εγγραφών και μετεγγραφών και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα, στην τήρηση της νομιμότητας. 4. Σε ότι αφορά τα οδοιπορικά των μαθητών για το σχολικό έτος 2015-2016 θα ισχύσουν τα όρια στα οποία ανήκουν οι μαθητές των σχολείων".

Ο κύριος Οικονόμου έκανε επίσης αναφορά στην υποβάθμιση, πέρυσι, του δημοτικού σχολείου του Βαθέος, αλλά και στην προσωρινή παύση λειτουργίας του νηπιαγωγείου των Αγίων. Τέλος ευχαρίστησε την υπεύθυνη το προγράμματος Περιβαλλοντικές περιηγήσεις στο δάσος, κυρία Φωτεινή Βαλωμένου Εμμανουήλ, δασολόγο, για τη συνεργασία, καθώς χθες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει το 2007.  Επίσης ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο κύριο Κ. Γεννίτσαρη για την παραχώρηση του πούλμαν του δήμου που μετέφερε του μαθητές.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png