Το πακέτο προτάσεων της Τουριστικής Επιτροπής, οι θέσεις της Ποιότητας Ζωής και η επιστροφή της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης επέκρινε τη διοίκηση του Δήμου για την εικόνα που παρουσιάζει τόσο η στάθμευση στην παραλία, κρίνοντας ως αναγκαία την εφαρμογή κάποιων μέτρων από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως το κλείσιμο της παραλίας κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα, όσο και πρόσφατα κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και του Αγίου Πνεύματος, οπότε και η κίνηση των οχημάτων ήταν αυξημένη τόσο στην παραλία όσο και στους γύρω δρόμους, και η διέλευση των πεζών προβληματική.

Ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ωστόσο η τοποθέτηση του κυρίου Λεούση δεν ήταν η μόνη σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων και τα ζητήματα που τη συνοδεύουν. Η Τουριστική Επιτροπή φέρνει προς συζήτηση ένα πακέτο από προτάσεις για την τουριστική περίοδο, μέσα στο οποίο περιέχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ηχορύπανση και άλλα. Ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Γιώργος Μούρτζης δεν έκανε εκτενή αναφορά σε αυτό το πακέτο προτάσεων (να υπενθυμίσουμε ότι ο ρόλος της επιτροπής τουρισμού είναι γνωμοδοτικός) καθώς όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου, το θέμα θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κύκλος της σχετικής θεματολογίας συνεχίζεται με τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με το θέμα: “Διαχείριση της κυκλοφορίας στο Ιστορικό κέντρο της
πόλης της Αίγινας'',  με την εργασία που είχε παραδοθεί στο Δήμο από το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος.

Ο κύριος Γεννίτσαρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είπε ανάμεσα σε άλλα ότι η μελέτη των φοιτητών του Μεσογειακού Κέντρου Περιβάλλοντος δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς προβλέπει μονοδρόμηση της Λ. Δημοκρατίας κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό να γίνει λόγω της έλλειψης περιφερειακού. Σημείωσε επίσης ότι το όλο ζήτημα τροφοδοτείται από τη συζήτηση για την απαλλοτρίωση δύο εκτάσεων στην περιοχή του Μεριστού για το έργο του περιφερειακού, συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση του δήμου συνεργάζεται με μία εταιρία για την επικαιροποίηση της μελέτης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης που είχε εκπονηθεί και εφαρμοστεί από τη διοίκηση Κουκούλη. Ο κύριος Γεννίτσαρης εξέφρασε την ελπίδα ότι στα τέλη Ιουλίου θα μπορέσουν να εφαρμοστούν στην Αίγινα μία σειρά από μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις στον παραδοσιακό ιστό της πόλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png