Εγκρίθηκε η μελέτη μετατόπισης δικτύων κοινής ωφέλειας για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού αγωγού της Αίγινας.

Εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η μελέτη μετατόπισης δικτύων κοινής ωφέλειας με τίτλο "Μετατόπιση ΟΚΩ για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης νήσου Αίγινας", συνολικού προϋπολογισμού 188.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Την εισήγηση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Χατζηπέρος. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης παρακολούθησε τη συνεδρίαση, και σε σχετική ενημέρωση που ζήτησε το Aegina Portal είπε: "Αυτά δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη για την ολοκλήρωση των χερσαίων έργων" και συμπλήρωσε σχετικά ότι: "Τα χερσαία είναι ημιτελή έγινε ο διαγωνισμός πριν από λίγο καιρό, ο προϋπολογισμός ήταν περίπου στα 8.000.000 εκατομμύρια, δόθηκε μία έκπτωση 52%.

Την πήρε συγκεκριμένος εργολάβος, ο οποίος έχει φέρει τα μηχανήματα, τα έχει εγκαταστήσει, δεν έχει ξεκινήσει όμως την εκτέλεση των έργων καθώς διαπιστώθηκε ότι το έργο είχε περάσει μέσα από ιδιοκτησίες και δασικές εκτάσεις οι οποίες θίγονταν. Αυτός είναι ο λόγος ο οποίος γίνεται αυτή η συμπληρωματική μελέτη, η οποία πέρασε από ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Βεβαίως οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Αυτό ήταν που είχε καθυστερήσει την απόφαση της Αρχαιολογίας, καθώς όπως ξέρετε, η περιοχή του Μεσαγρού, γιατί στο Μεσαγρό αναφέρομαι, είναι αρχαιολογική ζώνη και βεβαίως ήθελε κάποιες εγκρίσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία. Πιστεύω ότι όλα αυτά ξεπερνιούνται τώρα".
 
Ο κύριος Μούρτζης τόνισε με έμφαση ότι διαψεύσθηκε αυτό που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η Καθημερινή", σχετικά με τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κυρίου Χρήστου Καραμάνου ότι: "η Περιφέρεια δεν έχει καταλήξει αν θα δημοπρατήσει το έργο με μελετοκατασκευή ή θα προχωρήσει στην ανάθεση της οριστικής μελέτης πριν από τη δημοπράτησή του".

  Ο κύριος Καραμάνος έκανε δηλώσεις στο καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο του ραδιοφώνου του Aegina Portal, σχετικά με το θέμα, ενώ για το ίδιο θέμα ζήτησε να κάνει παρέμβαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Νίκος Πτερούδης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png