Έντονο προβληματισμό προκαλεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα και στο Δήμο Αίγινας.

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί και στο Δήμο της Αίγινας η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία υποχρεώνει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων, σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης, που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας. "Ένα ακόμη πρόβλημα, σε μία τόσο βεβαρημένη κατάσταση, είπε ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κύριος Βαγγέλης Δέδες μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο κύριος Δέδες σημειώνει ότι "Χωρίς ταμειακά διαθέσιμα ένας Δήμος είναι αδύνατον να κινηθεί, και βέβαια είναι αδύνατον να κινηθεί με ταμειακά διαθέσιμα 15 ημερών. Οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες". Είναι ασφάλειες, καύσιμα, είναι πολλά που χρειάζεται για να κινηθεί ένας δήμος". Ειδικά για το Δήμο Αίγινας αναφέρει ότι συνεργάζεται με ιδιωτικές τράπεζες, και τα ταμειακά του διαθέσιμα δεν είναι μεγάλα, "αυτά που υπάρχουν προορίζονται κυρίως για μισθούς ", συμπληρώνει.

Να σημειώσουμε ότι από αυτή την υποχρέωση εξαιρούνται τα κεφάλαια των Δήμων, των Περιφερειών και των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο 15νθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png