Οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πτερούδης και Νίκος Πούντος σχολιάζουν τη 15μηνη καταδικαστική, σε βάρος τους απόφαση για την υπόθεση της Αύρας.

Για την πρόσφατη, 15μηνη καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση,μίλησαν στο ραδιόφωνο του Aegina Portal οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Νίκος Πτερούδης και Νίκος Πούντος για την υπόθεση της περιοχής της Αύρας και της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου. Η υπόθεση ξεκινά το 2007, όταν η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου κρίνει ότι οι κατασκευές από μπετό που βρίσκονται στην περιοχή της Αύρας, και όπως εξηγεί ο κύριος Νίκος Πούντος είχαν κατασκευαστεί το 1969 προκειμένου να προστατέψουν την οδό από τα κύματα που θα έφερνε η ένταση των ανέμων, είναι παράνομες. "Αφού οι Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου έκρινε ότι ήταν μη νόμιμες, επαγγελματίας της περιοχής έκανε αγωγή εναντίον μας, εναντίον της Δημαρχιακής Επιτροπής με την κατηγορία ότι δεν ανακάλεσε τις άδειες των καταστημάτων που έβγαζαν τραπέζια πάνω σε αυτές τις εξέδρες", λέει ο κύριος Νίκος Πούντος, που εξηγεί τη δικαστική πορεία που πήρε αρχικά η υπόθεση και το γεγονός ότι τότε δικαιώθηκε το ζήτημα της αναστολής της απόφασης. "Δεν ανακαλέσαμε τις άδειες των καταστημάτων γιατί αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο, γιατί αν στην πορεία επέρχετο πλήρη δικαίωση, τότε θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα συμφέροντα του Δήμου", σημειώνοντας ότι όλοι όσοι θα έμεναν χωρίς εργασία θα στρέφονταν στη συνέχεια κατά του Δήμου.

Οι δηλώσεις των κυρίων Νίκου Πτερούδη και Νίκου Πούντο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ο κύριος Νίκος Πτερούδης εξηγεί τη διαφορετική περίπτωση για την οποία, ο τότε δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, καταδικάστηκε επίσης από το εφετείο. "Ο κύριος Κουκούλης καταδικάστηκε γιατί ανανέωσε τις άδειες αυτών των ανθρώπων και εισέπραξε ο Δήμος τα τέλη", λέει ο κύριος Πτερούδης που εξηγεί ότι την περιοχή την παραχωρούσε η Κτηματική ή ο ΕΟΤ για 2-3 χρόνια στο Δήμο, ενώ μετά την παρέλευσή τους αυτή η παραχώρηση έμενε κενή για ένα με δύο χρόνια. "Όταν κάποιος έχει χαλάσει 5, 10, 150 χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει ένα μαγαζί, θα του παίρνεις την άδεια κάθε δύο χρόνια"; διερωτάται ο κύριος Πτερούδης, που συμπληρώνει ότι η υπόθεση θα πάει στον Άρειο Πάγο. Σε σχετική ερώτηση για το εάν η καταδικαστική απόφαση μπορεί να έχει επιπτώσεις στα καθήκοντά του ως δημοτικού συμβούλου, ενδεχομένως με την επιβολή αργίας, απαντά κατηγορηματικά πως όχι. Διαβάστε περισσότερα...

Και στους δύο δημοτικούς συμβούλους έγιναν ερωτήσεις σχετικά με την παραίτηση του κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη και την "επόμενη μέρα" στη Δημοτική Παράταξη Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. "Ο κύριος Κουκούλης ξέραμε ότι θα παρατηθεί κάποια στιγμή. Δεν έχουμε προβλήματα διαχωρισμού κτλ, είμαστε πολύ καλά. Περιμένουμε να δούμε την αποδοχή της κυρίας Γιαννοπούλου, και μετά από αυτό θα κάνουμε τη σύγκληση των οχτώ που θα αποφασίσει ποιος θα ηγείται της ομάδας", λέει ο κύριος Πτερούδης, ενώ ο κύριος Πούντος σημειώνει ότι: "H παράταξη αποτελείται από πολύ σπουδαία και σημαντικά πρόσωπα, και νομίζω ότι η πορεία της θα είναι αισιόδοξη". Αναφορικά με την παραίτηση του κυρίου Κουκούλη είπε ανάμεσα σε άλλα ότι: "Δεν μπορεί ένα σχόλιο να εκφράσει τα συναισθήματα, ή να περιγράψει την προσφορά του Παναγιώτη Κουκούλη σε αυτόν τον τόπο. Νομίζω ότι περισσότερο μιλάει η ίδια η δουλειά που έκανε, στα θεμέλια της οποίας τώρα εκτελούνται μεγάλα έργα".
Από την άλλη, ο κύριος Νίκος Πούντος δεν είναι αισιόδοξος για το μήνυμα που αφήνει αυτή η καταδίκη στους κατοίκους του νησιού που θα ήθελαν αν ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση.
Δηλώσεις για τις καταδικαστικές αποφάσεις των κυρίων Παναγιώτη Κουκούλη, Νίκο Πτερούδη και Νίκο Πούντο έκανε και ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, δηλώσεις που θα παρουσιαστούν λίγο αργότερα. Ο κύριος Παναγιώτης Κουκούλης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για αυτό το θέμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png