Στην κυρία Μαρία Γιαννοπούλου απέστειλε πρόσκληση για την ορκωμοσία της ως δημοτική σύμβουλος ο κ. Δημήτρης Μούρτζης.


Μετά την παραίτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης" κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε σύμφωνα με το νόμο η διαδικασία κάλυψη της κενής έδρας της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο. Άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 54, παράγραφος 3: "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης", "Η παραίτηση των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων υποβάλλεται εγγράφως στον οικείο δήμαρχο και γίνεται οριστική, αφότου ο δήμαρχος την αποδεχθεί ή μετά την παρέλευση ενός μηνός από την κατάθεση της σχετικής δήλωσης στο πρωτόκολλο". Στην παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου:  Σε κάθε άλλη περίπτωση η παραίτηση των αιρετών των δήμων από τις θέσεις που κατέχουν, ως εκ της ιδιότητας τους, υποβάλλεται γραπτώς στα όργανα, τα οποία τους εξέλεξαν ή τους διόρισαν. Η εκλογή ή ο ορισμός αντικα ταστατών τους γίνεται για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της περιόδου, κατά την οποία οι παραιτηθέντες ασκούσαν καθήκοντα. Η παραίτηση θεωρείται ότι έγινε αποδεκτή μετά τη ν παρέλευση ενός μήνα από την κατάθεση της σχετικής αίτησης στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας. Ειδικές διατάξεις που ρυθμίζουν διαφορετικά τον τρόπο υποβολής και αποδοχής Παραίτησης, καθώς και αντικατάστασης των παραιτουμένων εξακολουθούν να ισχύουν.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Στο άρθρο 55, σχετικά με την αναπλήρωση των μελών. 1. Τις έδρες των δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τις θέσεις των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων που για οποιονδήποτε λόγο μένουν κενές, καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί του ίδιου συνδυασμού. 2. Ο δήμαρχος καλεί αμέσως τους αναπληρωματικούς συμβούλους, με τη σειρά της εκλογής τους, και αυτοί οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία μέσα σε πέντε (5) ημέρες αφότου τους επιδόθηκε η πρόσκληση. Η ορκωμοσία γίνεται ενώπιον του δημάρχου. Αν δεν εμφανισθούν στην προθεσμία αυτή αποβάλλουν αυτοδικαίως την ιδιότητα του αναπληρωματικού.

Σύμφωνα με τον πίνακα των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας, η πρόσκληση για την ορκωμοσία και την κατάληψη της έδρας είναι για την κυρία Μαρία Γιαννοπούλου η οποία είχε συγκεντρώσει στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές 320 ψήφους, ενώ ακολουθεί ο κύριος Γιώργος Τσατήρης με 289 ψήφους, το όνομα του οποίου συμπληρώνει και την πρώτη δεκάδα του σχετικού πίνακα. Η ημερομηνία που έχει οριστεί για την ορκωμοσία της κυρίας Γιαννοπούλου είναι για την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 1:30 μ.μ. Σε επικοινωνία με την κυρία Γιαννοπούλου σήμερα το μεσημέρι και σε σχετική ερώτηση για το αν έχει αποφασίσει αν θα αποδεχθεί ή όχι την έδρα της δημοτικής συμβούλου, απάντησε πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Τέλος σημείωσε ότι για το θέμα θα αποφασίσει αύριο ή τις επόμενες ήμερες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png