Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας για το Κέντρο Υγείας.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Συμπολίτες, συμπολίτισσες
Η κατάσταση στο Κ.Υ Αίγινας συνεχώς επιδεινώνεται. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας συνολικά, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Στόχος, με την πλήρη αποδόμηση κάθε κοινωνικού μέτρου, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε από το λαό μας, είναι η ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων που αναπτύσσονται στον τομέα της Υγείας. Αυτή είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων ελληνικών κυβερνήσεων.  Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος μάλλον δεν εντόπισε κενά κατά την επίσκεψή του στο Κ.Υ. και για αυτό δεν έκανε καμία αναφορά για την Αίγινα, σύμφωνα με δελτίο τύπου το οποίο δημοσίευσε τοπικό σάιτ.
Μετά από περιοδεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Κ.Υ. Αίγινας και ενημέρωσης από τους εργαζόμενους διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε:
* Νοσηλευτικό προσωπικό: Ουσιαστικά υπάρχει ένας νοσηλευτής-τρια ανά βάρδια που αναγκάζεται να δουλεύει εξοντωτικά. Επίσης δεν υπάρχουν επισκέπτες Υγείας (στα σπίτια) όπως προβλέπεται.
* Ιατρικό προσωπικό: Υπάρχουν σήμερα τρεις παθολόγοι για όλο το το 24ωρο, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 6. Οφθαλμίατρος, ορθοπεδικός και ΩΡΛ δεν υπάρχουν καθημερινά. Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί σχεδόν 2 χρόνια, ενώ το μικροβιολογικό παραμένει σε αδράνεια εδώ και τρεις μήνες.
* Οδηγούς ασθενοφόρων: Υπάρχουν 2 μόνιμοι οδηγοί και ένας συμβασιούχος. Για τραυματιοφορείς ,βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται.
Η Πρωτοβάθμια Υγεία/ Κέντρα Υγείας είναι βασικό δικαίωμα κάθε πολίτη και κυριώς των νησιωτών για τους οποίους η πρόσβαση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη και δαπανηρή.
 Οι στόχοι που βάζουμε άμεσα και επείγουν για το Κέντρο Υγείας είναι οι παρακάτω:
* Καταργηση του εισητηρίου των 5 ευρώ.
* Άμεση κάλυψη όλων των κενών, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
* Άμεση πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων και τραυματιοφορέων.
* Επαναλειτουρία του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού τμήματος.
* Θέσπιση οικονομικων κινήτρων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετούν στα νησιά.
Γι’αυτό καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, γυναίκες, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, ψαράδες, συνταξιούχους σε κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική αυτή που στερεί το δικαίωμα στην υγεία, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου. Για να ανοίξουμε τον δρόμο για ριζικές αλλαγές. Για Δημόσιο, Δωρεάν Καθολικό Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ!


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png