Χωρίς προϋπολογισμό ο Δήμος Αίγινας δύο μήνες μετά την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο. "Δίνουμε αγώνα" λέει ο κ. Δημήτρης Μούρτζης.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αίγινας για το 2015 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Δεκεμβρίου 2014 με 16 υπέρ και 6 "παρών". Ωστόσο έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες και δεν έχει εγκριθεί. Η αξιολόγηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι "κολλάει" στην επίτευξη της ισοσκέλισής του, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Βαγγέλη Δέδε.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η σχετική δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας: "Έχουμε πέσει σε έναν αγώνα πολύ δύσκολο, και χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω, διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα και δεν μπορούμε να κάνουμε προϋπολογισμό. Αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα. Ο αγώνας είναι τέσσερεις ημέρες την εβδομάδα να χτυπάω πόρτες, σε νέους ανθρώπους, που τώρα ξεκινάνε κι αυτοί, νέους υπουργούς, νέα κυβέρνηση. Έχουμε μία θετική ανταπόκριση και μιλάμε για τα αυτονόητα".

Το ζήτημα της "επιστροφής" ενός προϋπολογισμού είναι σημαντικό για έναν Δήμο, κι αυτό γιατί χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κύριος Βαγγέλης Δέδες είναι καθησυχαστικός, σημειώνει ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι της χώρας μας και εκτιμά ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png