Ερωτηματικά από την μη καταβολή χρημάτων μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος για συμβάσεις τις Περιφέρειας Αττικής. Περιλαμβάνονται 1.000.000 ευρώ για την υδροδότηση της Αίγινας.

Ερωτηματικά προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Αυγή" σύμφωνα με το οποίο δεν εκτελέστηκαν κατανομές χρηματοδότησης, παρά το γεγονός ότι αυτές είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Τα ποσά αυτά αφορούν συμβασιοποιημένα έργα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το 1.000.000 ευρώ που αφορά στην υδροδότηση της Αίγινας.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρει ανάμεσα σε άλλα τα ακόλουθα: Την Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014, με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής έθετε το ερώτημα: «Τρέχει κάτι με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;». Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια είχε πράξει όλα όσα εκ του νόμου όφειλε να κάνει, προκειμένου να εκτελεστούν οι κατανομές χρηματοδότησης, που είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν προχώρησε στην κατανομή των χρημάτων σε συμβασιοποιημένα έργα που έχει υποδείξει η Περιφέρεια, τα οποία αφορούν: α) αντιπλημμυρικά έργα, β) έργα κατασκευής και γ) συντηρήσεις οδών. Ειδικότερα: 5.934.129,34 ευρώ που αφορούν έργα αρμοδιότητας Περιφέρειας, 2.011.605,93 ευρώ έργα δήμων, 1.000.000 ευρώ στην υδροδότηση της Αίγινας και 54.278,43 ευρώ μελέτες οι οποίες όμως δεν εκτελέστηκαν, παρά το γεγονός ότι είχε εγκριθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Αποτέλεσμα ήταν να μην πληρωθούν τα σχετικά έργα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το άρθρο εδώ.