Ολονύχτιες έρευνες της Υπηρεσίας Ύδρευσης για μεγάλες ποσότητες νερού που χάνονται από υπερχείλιση δεξαμενής.

Την άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας Ύδρευσης προκάλεσε χθες το βράδυ η πληροφορία ότι μεγάλες ποσότητες νερού, εκρέουν μέσω αγωγού από δεξαμενή της Κυψέλης, προς το ρέμα που βρίσκεται κάτω από το ύψωμα στο οποίο είναι οι εγκαταστάσεις της. Ουσιαστικά πρόκειται για το σύστημα υπερχείλισης της δεξαμενής, το οποίο όταν τροφοδοτείται με περισσότερο νερό, οδηγεί την επιπλέον ποσότητα σε αγωγό. Ο συγκεκριμένος αγωγός μήκους περίπου εκατό μέτρων βρίσκεται στο πλάι του δρόμου, ενώ στο τέλος της διαδρομής του συνδέεται με άλλο αγωγό που οδηγεί τις επιπλέον ποσότητες νερού μέσα σε ένα ρέμα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης, μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής που τον συνόδευαν, ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα, όργανα του οποίου έφτασαν στο σημείο που βρίσκεται ο αγωγός προκειμένου να καταγράψουν το περιστατικό. Σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Αντώνη Μούρτζη στη δεξαμενή υπάρχει σύστημα το οποίο όταν η ποσότητα του νερού φτάσει κοντά στο σημείο πλήρωσης, ειδοποιεί το χειριστή της μεγάλης δεξαμενής στο Λεόντι ώστε  να σταματήσει την τροφοδοσία. Αν ο χειριστής δεν διακόψει την τροφοδοσία το σύστημα δεν δίνει νέα εντολή οπότε γίνεται υπερχείλιση και το νερό, που εντωμεταξύ έχει καταγραφεί στο μετρητή, χάνεται μέσω του αγωγού υπερχείλισης στο ρέμα. Σε ερώτηση για το πόση ώρα μπορεί η δεξαμενή να βρίσκεται σε υπερχείλιση και άρα το νερό να οδηγείται στο ρέμα, ο κύριος Μούρτζης απάντησε ότι αυτό είναι άγνωστο, αλλά εάν η τροφοδοσία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι τότε σύμφωνα με τους υπολογισμούς του από τις 4 το απόγευμα το νερό χύνεται στο ρέμα (να σημειώσουμε ότι το ρεπορτάζ έγινε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα). Η δυσφορία του κυρίου Μούρτζη για το γεγονός ήταν έντονη.

Τον κύριο Αντώνη Μούρτζη συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Γιάννης Ζορμπάς και Γιώργος Σκαλτιώτης πρόεδροι της ΚΕΔΑ και του Λιμενικού Ταμείου αντίστοιχα και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης και υπάλληλος της υπηρεσίας. "Μιλάμε για μεγάλη, αλόγιστη ποσότητα νερού η οποία ξοδεύεται, και είναι χρήματα των Αιγινητών" είπε ο κύριος Ζορμπάς μιλώντας στο Aegina Portal.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ποσότητα που έχει καταγραφεί στο video, αφορά την περίοδο όταν πλέον η τροφοδοσία της δεξαμενής της Κυψέλης από την κεντρική δεξαμενή του Λεοντίου είχε σταματήσει και σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου και των δύο δημοτικών συμβούλων, ήταν η ελάχιστη σε σχέση με αυτή που εντόπισαν λίγη ώρα πριν.

Συμπληρωματικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο αγωγός που βρίσκεται στο πλάι του δρόμου, αποσυνδέθηκε από αυτόν που οδηγεί στο ρέμα με αποτέλεσμα να γίνει διακριτή η ποσότητα του νερού που χάνεται καθώς αυτή κυλούσε στον κατηφορικό δρόμο.

Μετά τη μία τα μεσάνυχτα τα μέλη της διοίκησης του δήμου κατευθύνθηκαν προς άλλη δεξαμενή με σκοπό να ελέγξουν και σε αυτή τη λειτουργία της. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png