Δελτίο Τύπου. Δήλωση του Δ. Καρύδη σχετικά με την υπερψήφιση της τροπολογίας για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας.

Δημήτρης Καρύδης. Δελτίο Τύπου.
Ψηφίστηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, από την πλειοψηφία της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με την οποία διασφαλίζεται η δυνατότητα κατασκευής του υποθαλάσσιου Αγωγού ύδρευσης της Αίγινας.
 
Με την ψήφιση της τροπολογίας - Χρυσοχοΐδη, δίνεται παράταση ενός έτους, δηλαδή μέχρι 31-12-2015, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φάκελοι προσφορών της σχετικής δημοπρασίας του έργου του αγωγού, με την εγκεκριμένη γι’ αυτό μέθοδο μελέτης - κατασκευής.
 
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και πρώην Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων , έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:
 
«Το τελευταίο εμπόδιο, αλλά και η τελευταία δικαιολογία για τη κατασκευή του μοναδικού έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, δεν υπάρχει πια.
 
Η άμεση ανταπόκριση του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ιστορικό αίτημα όλων των Αιγινητών παραμέρισε και το τελευταίο εμπόδιο - δικαιολογία.
 
Η Βουλή υπερψηφίζοντας την τροπολογία του υπουργού με την οποία δίνεται ο αναγκαίος χρόνος για την δημοπράτηση του έργου, έδειξε τη βούληση και την ευαισθησία της.
 
Η πλειοψηφία των Βουλευτών  στήριξε στην πράξη την ανάγκη οριστικής επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, διασφαλίζοντας τη μόνιμη σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ - μέσω της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού - και την παροχή υψηλής ποιότητας και επάρκειας νερού, ψηφίζοντας την τροπολογία.
 
Ωστόσο, την ίδια ευαισθησία δεν έδειξαν όλοι στην κρίσιμη αυτή συζήτηση στη βουλή:  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στο γνωστό πλαίσιο των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, ψηφίζοντας όχι ή παρών. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ αρνητικός και ο εισηγητής του κ. Πετράκος έκανε λόγο για… φωτογραφικές διατάξεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων! Παρά το οτι  πέρσι το καλοκαίρι  ο βουλευτής Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας ζητούσε από την Περιφέρεια Αττικής… επίσπευση των διαδικασιών και γρήγορη εκτέλεση του έργου !
 
Αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο λαός της Αίγινας, για να κρίνει ποιος δουλεύει για αυτόν και είναι  δίπλα του στην επίλυσή των προβλημάτων και ποιος… «τον δουλεύει»! Οι μάσκες έπεσαν.
 
Και τώρα είναι η ώρα της κυρίας Δούρου:
 
Θα προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή ένα έργο που παρέλαβε πανέτοιμο, ένα έργο ζωής για την Αίγινα;
 
Θα υπογράψει άμεσα την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αίγινας που βρήκε έτοιμη από τον Γιάννη Σγουρό και τον Δημήτρη Κατσικάρη ;
 
Θα τρέξει άμεσα τις διαδικασίες χρηματοδότησης και δημοπράτησης;
 
Έχει τη βούληση ή θα ακολουθήσει τη νέα κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την είδαμε στη Βουλή, παραπέμποντας το μεγάλο αυτό έργο στις καλένδες;
 
Τα ψέματα με τον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας τελείωσαν για όλους και κυρίως για τη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής:
 
Ή θα προχωρήσει το έργο και η Αίγινα θα περάσει σε μια νέα εποχή εξασφαλίζοντας επιτέλους οριστικά ποιότητα και επάρκεια νερού  ή δυστυχώς θα μείνει καθηλωμένη στο παρελθόν, εξαρτημένη από τα "νερουλάδικα" και ο νοών νοείτω…»


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png