Ψηφίστηκε από τη βουλή η παράταση του χρόνου για τη "μελετοκατασκευή" του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας. Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη.

"Έχω βγάλει μια απόφαση, η οποία λέει ‘‘όχι’’ στα έργα μελετοκατασκευής. Ήταν μια εξαίρεση η οποία δόθηκε από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων επειδή είναι ένα έργο ιδιότυπο και ιδιόρρυθμο τεχνολογικά. Ωστόσο τους δίνουμε κάποιους μήνες. Θεωρώ ότι και αυτό πολύ είναι και πιστεύω ότι μαζί με την Περιφέρεια θα τελειώσουν το έργο". Αυτή ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του κατά τη συνεδρίασης του Κοινοβουλίου δύο εικοσιτετράωρα πριν για το πολυνομοσχέδιο που περιελάμβανε ανάμεσα σε άλλες τροποποιήσεις και την παράταση του χρόνου για τη "μελετοκατασκευή" του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, όπως άλλωστε πρόσφατα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιοτου νησιού.

Η τοποθέτηση του υπουργού καταδεικνύει την ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς το χαρακτηρίζει "ιδιότυπο και ιδιόρρυθμο τεχνολογικά", εκφράζοντας παράλληλα την πίστη ότι η συνεργασία του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας θα φέρει την ολοκλήρωσή του. Δηλώσεις για το θετικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την προοπτική υλοποίησης του έργου έκανε σήμερα το πρωί στο Aegina Portal ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης που παρακολούθησε τη διαδικασία. Ο κ. Μούρτζης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την εισήγησή του, σχολίασε το γεγονός ότι η παράταση της τροποποίησης δεν ψηφίστηκε από την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή κυρία Ευγενία Ουζουνίδου, το "όχι" κυρίου Χαλβατζής του ΚΚΕ, το παρών της ΔΗΜΑΡ και την επικοινωνία του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειάς μας κύριο Θοδωρή Δρίτσα, που σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις διαβεβαίωσε τον κύριο Μούρτζη για την πρόθεσή του να υλοποιηθεί το έργο, ενώ σχετική δήλωση θα πρέπει να αναμένουμε στην αποψινή του ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Μιράντα" στην Αίγινα.

"Βεβαίως το θέμα πέρασε και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος και χαρούμενος που έχω την τιμή αυτή τη στιγμή να αναγγείλω στους Αιγινήτες ότι αυτό το όνειρο ζωής επιτέλους θα γίνει πράξη". Ο κύριος Μούρτζης κάλεσε την Περιφερειάρχη κυρία Δούρου να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου και το χαρακτήρισε το έργο ως εθνικής σημασίας.

Με την ευκαιρία ο κύριος Μούρτζης αναφέρθηκε στα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετώπισε η Αίγινα από τις βροχοπτώσεις. Τη Δευτέρα την Αίγινα θα επισκεφθεί κλιμάκιο από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που θα καταγράψει τα προβλήματα. Ο δήμαρχος Αίγινας ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Αίγινας για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Τέλος για το ζήτημα του αγωγού ευχαρίστησε τον κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png