Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, μετά και την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας.

Τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Δημήτρη Κατσικάρη φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης χθες, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, της προγραμματικής σύμβασης για το έργο του Υποθαλάσσιου Αγωγού. Οι ερωτήσεις προς τον κύριο Κατσικάρη αφορούσαν κυρίως στον προϋπολογισμό του κόστους του έργου που είναι της τάξης των 32.5 εκατομμυρίων ευρώ και στον τρόπο που επιμερίζονται τα διάφορα κόστη που αφορούν την κατασκευή του, αλλά και την εκτίμησή του για το αν το κόστος των 32.5 εκατομμυρίων μπορεί να επηρεάσει την πορεία της κατασκευής του.

Οι δηλώσεις του κυρίου Δημήτρη Κατσικάρη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Ο κύριος Κατσικάρης περιέγραψε τα επιμέρους υποέργα και το κόστος τους, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός βασίζεται αποκλειστικά στην προμελέτη που παρουσίασε και κατέθεσε ο Δήμος Αίγινας. "Δεν έχουμε εμείς καμία εμπλοκή με αυτή την προμελέτη. Η μόνο εμπλοκή που μπορούμε να έχουμε η Περιφέρεια και εγώ προσωπικά είναι ότι τρία χρόνια μέρα - νύχτα βοηθήσαμε μαζί με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους, δώσαμε τρομερές μάχες για να ελεγκτικό, τη συνέχιση της μελέτης, για να πάρουμε περισσότερα χρήματα, για να τελειώσει η μελέτη, που τελείωσε και αύριο περνάει και από το Υπουργείο Εσωτερικών και ολοκληρώνουμε με τα τεύχη δημοπράτησης" είπε ο κύριος Κατσικάρης. Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι "η μελέτη περιγράφει το τι θα γίνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και όλα τα άλλα έργα και δίπλα ανάλογα με το τι θα γίνει παρουσιάζεται η τιμή, "η κρατική τιμή από το λεγόμενο τιμολόγιο Σουφλιά. Άρα ως προς το κόστος είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι είναι απόλυτη, αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Αιγίνης".

Σχετικά με το κόστος της προμελέτης του 2009 είπε ότι τα κόστη των 11.5 εκατομμυρίων χωρίς όρυγμα και 24.5 με όρυγμα (μέθοδος jetting) ήταν μία προσέγγιση, ένα προσχέδιο, χωρίς οι τιμές να είναι ακριβείς. "Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας το 2011 που ήμουν παρόν και ο Δήμαρχος κύριος Σακκιώτης και ο πρώην Δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης και οι πάντες, είχαν καταλήξει και έτσι προχώρησα, με τη δική τους έγκριση να πάμε στη δεύτερη μέθοδο, που είναι η μέθοδος jetting που σκεπάζουμε τον αγωγό" συμπλήρωσε. Περιέγραψε επίσης τα υποέργα που θα χρειαστούν ώστε να συνδεθεί ο αγωγός στην δύο πλευρές, του τεχνικού συμβούλου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Σε σχετική ερώτηση, για το αν στον προϋπολογισμό του έργου υπάρχει κόστος συντήρησης, απάντησε πως όχι, αλλά ότι ο κατασκευαστής αναλαμβάνει την υποχρέωση να ελέγχει την καλή λειτουργία του έργου για 18 μήνες. Διαβάστε περισσότερα..

Σε επόμενη ερώτηση για το αν τον προβληματίζει το κόστος του έργου για την εκτέλεσή του απάντησε πως όχι. "Το έργο θα μπει ή στο ΕΠΠΕΡΑΑ ή στο ΠΕΠ δηλαδή στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, είτε είναι 28 είτε 32 εκατομμύρια. Θα ακολουθήσει όλη τη διαδικασία κανονικά με διεθνή διαγωνισμό, θα πάρει ένα χρόνο και ίσως και παραπάνω γιατί θα συμμετέχουν μεγάλες εταιρίες και είναι μεγάλο έργο" Ο κύριος Κατσικάρης αρκετές φορές χαρακτήρισε κατασκευαστικά το έργο του αγωγού "εμβληματικό".

"Το ποσό αυτό βγαίνει από τους νόμους του κράτους", είπε  σε άλλο σημείο της εκπομπής, σχολιάζοντας δημοσιεύματα από "κύκλους της κυρίας Δούρου" όπως είπε χαρακτηριστικά, οι οποίοι αναφέρουν ότι το κόστος είναι μεγάλο. "Είναι άσχετοι αυτοί που τα λένε, γιατί τα λεφτά είναι ότι λέει ο νόμος και το κράτος".  Στη συνέχεια αναφέροντας ότι για αυτό το έργο έχουν εργαστεί πολλοί και ότι είναι ένα αίτημα όλης της Αίγινας τονίζει: "Όλος ο κόσμος το θέλει αυτό το έργο, και δεν μπορεί κανένας να το σταματήσει. Όποιος το σταματήσει να ξέρει θα μας βρει μπροστά του και θα μας βρει με άγριες διαθέσεις, όχι με διακηρύξεις και ανακοινωσούλες".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png