Φραστικό επεισόδιο Δημήτρη Μούρτζη - Γιάννη Πούντου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή "Κοντός".

Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσα στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη και το δημοτικό σύμβουλο κύριο Γιάννη Πούντο. Πιο συγκεκριμένα μετά το τέλος της συζήτησης που αφορούσε το θέμα του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, ο κύριος Μούρτζης ζήτησε να πάρει το λόγο για το θέμα του κτιρίου του βρεφονηπιακού σταθμού στον "Κοντό", καθώς το ζήτημα του κτιρίου αναδείχθηκε στη συζήτηση, λόγω των παραμέτρων του θέματος που τέθηκαν, κυρίως για την παράλληλη λειτουργία δύο σταθμών.

Ο κύριος Μούρτζης είπε ότι το κτίριο στην περιοχή "Κοντός", παρέμεινε ερμητικά κλειστό οχτώ χρόνια, σημειώνοντας ότι διαμαρτύρεται γιατί εάν λειτουργούσε δεν θα υπήρχαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γονείς. "Τεχνηέντως κάποιοι, πέρασαν στους πολίτες της Αίγινας, χωρίς να το έχουν επισκεφθεί ποτέ, ότι ήταν ένα χάλι και όλα τα σχετικά" είπε, σημειώνοντας ότι μετά την εκλογή του και με τη σύμφωνη γνώμη του κυρίου Σακκιώτη, κάλεσε τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να επισκεφθούν το χώρο (η επίσκεψη αυτή αναμένεται να γίνει την Τρίτη). Ωστόσο λίγο αργότερα η φράση του κυρίου Μούρτζη ότι "Αυτό το κτίριο το αφήσαμε ερμητικά κλειστό, γιατί δεν ξέρω ποιους εξυπηρετούσε", πυροδότησε την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου κυρίου Νίκου Τζίτζη και των δημοτικών συμβούλων κυρίων Παναγιώτη Κουκούλη και Γιάννη Πούντου που ζήτησαν εξηγήσεις.

Ακολούθησε μία έντονη στιχομυθία ανάμεσα στους κυρίους Μούρτζη και Πούντο, με τον κύριο Πούντο να αναφέρει τις τεχνικές ατέλειες του κτιρίου και τον κύριο Μούρτζη να του απαντά ότι αμφισβητεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και τις προδιαγραφές της ΕΟΚ. Ο κύριος Γιάννης Πούντος σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε "... θέλουμε να ακούσουμε όλοι βλακείες", με τον κύριο Μούρτζη να απαντά "βλακείες λες εσύ", ενώ στη συνέχεια κινήθηκε προς το μέρος του αποκαλώντας τον με τον ίδιο χαρακτηρισμό αρκετές φορές. Στη συνέχεια ο κύριος Μούρτζης αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ ο κύριος Γιάννης Πούντος ζήτησε το λόγο επί προσωπικού χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του κυρίου Μούρτζη απαράδεχτη. "Θεωρώ τη μεγαλύτερη τιμή για εμένα, αυτό που είπε ο κύριος Μούρτζης. Δηλαδή εάν σε αποκαλεί ο κύριος Μούρτζης βλάκα είναι πολύ καλό".

Σε δηλώσεις του στο Aegina Portal κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και πιο συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο των εκπομπών που αφορούσαν τις τοποθετήσεις των επικεφαλής, ο κύριος Μούρτζης είχε δηλώσει για το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού στο Κοντό ότι: "Έχω σκοπό να δημιουργήσω ένα ΚΕΠ το οποίο θα μπορεί να προσφέρει μέγιστη υπηρεσία στην ανεργία, στην τοπική κοινωνία, με δημιουργία επιδοτούμενων σεμιναρίων και την απασχόληση αρκετών νέων που αυτή τη στιγμή στερούνται εργασίας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png