Συνέντευξη Τύπου του κ. Νίκου Τζίτζη για θέματα που αφορούν την Ποιότητα Ζωής στην Αίγινα.

Σε συνέντευξη Τύπου προσκάλεσε σήμερα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κύριος Νίκος Τζίτζης, θέλοντας να ενημερώσει με αυτόν τον τρόπο τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού. Ο κύριος Νίκος Τζίτζης ζήτησε να είναι προσεκτικοί στο που πετούν τα απορρίμματα και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν πρόστιμα για τους παραβάτες. Σχετικά με την πρόσφατη φωτιά στο σταθμό μεταφόρτωσης στη Σκοτεινή είπε ότι θεωρεί πως είναι εμπρησμός και έκανε εκτενής αναφορά στα προβλήματα των κλαδεμάτων και των ογκωδών αντικειμένων. Παρουσίασε επίσης όλες τις γνώριμες συνιστώσες που δημιουργούν προβλήματα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, όπως τα χαλασμένα οχήματα κτλ.


Σχετικά με την πρόσφατη φωτιά στο σταθμό μεταφόρτωσης στη Σκοτεινή, σημείωσε ότι αχρηστεύτηκαν δύο οχήματα και ότι το ένα από αυτά το χρησιμοποιούσε η υπηρεσία για την αποκομιδή στο κέντρο. Τέτοιο αυτοκίνητο δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο. Ο κύριος Τζίτζης είπε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αναγκάζονται να μεταφέρουν τα απορρίμματα με τα χέρια σε μεγαλύτερο όχημα και συνέστησε στους κατοίκους του νησιού να μεταφέρουν τα απορρίμματα σε μεγάλους συγκεντρωτικούς κάδους.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του υπήρξαν αντικρουόμενες τοποθετήσεις για την πραγματική εικόνα που παρουσιάζει η αποκομιδή των απορριμάτων στην Αίγινα. Έτσι, ενώ αρχικά είπε ότι θεωρεί πως το πρόβλημα των απορριμάτων έχει λήξει, στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι "υπάρχουν κάποιες εστίες και δεν έχει γίνει όλη η περισυλλογή", ενώ σχετικά με την ανακύκλωση είπε ότι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών γίνεται "περιστασιακά" από ένα αυτοκίνητο. "Σήμερα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αποκομιδής εντός των στενών δρόμων που έχει η πόλη γιατί δυστυχώς δεν έχουμε αυτοκίνητο", για να συμπληρώσει ότι: "Η κατάσταση σε αυτό το χρονικό σημείο είναι δύσκολη και ζητούμε την κατανόηση του κόσμου".

Τέλος, μέσα από σχετικές ερωτήσεις τέθηκαν ζητήματα προστασίας της δημοτικής περιουσίας, μετά και την πρόσφατη φωτιά στο κέντρο μεταφόρτωσης απορριμάτων στη Σκοτεινή και την καταστροφή δύο οχημάτων, ενώ σε ερώτηση για το σύστημα συμπίεσης απορριμάτων, που παρά το γεγονός ότι έχει τοποθετηθεί δεν λειτουργεί, ο κύριος Τζίτζης δήλωσε την πρόθεσή του να παρακρατήσει τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής, της εταιρίας που το εγκατέστησε προκειμένου να δοθούν σε ιδιώτη που θα το θέσει σε λειτουργία. Όπως έγινε γνωστό δεν έχει γίνει ακόμη η παραλαβή του έργου.

Πάντως η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας συνέντευξης Τύπου κατά το ζενίθ της τουριστικής περιόδου, για έναν τουριστικό προορισμό όπως είναι η Αίγινα είναι αμφίβολη. Ενδεχομένως η όποια αποτίμηση να ήταν ασφαλέστερη και ωριμότερη μία άλλη χρονική στιγμή.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png