Ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας: "Μπαίνουμε στην τελική ευθεία".

Άρδην άλλαξε το κλίμα για την πορεία του έργου που αφορά την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της Αίγινας μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της "συμπληρωματικής σύμβασης", ένα ζήτημα η αρνητική πορεία του οποίου είχε δημιουργήσει στα τέλη Ιουνίου απαισιόδοξες προβλέψεις για την τελική έκβαση του μεγάλου έργου. Ωστόσο η έγκριση της λεγόμενης συμπληρωματικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο έθεσε τέλος σε μία περίοδο αβεβαιότητας όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης μιλώντας πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο κύριος Κατσικάρης είπε ότι μετά τη σημερινή σύσκεψη για την εκτίμηση των δεδομένων υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις ώστε "να πάμε άμεσα, μέσα στο Σεπτέμβριο, στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου", ενώ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του συμπλήρωσε: "Εμείς, ο Περιφερειάρχης ο Γιάννης Σγουρός και εγώ έχουμε δεσμευθεί ότι θα χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο και θα το κατασκευάσουμε αφού έχουμε την τεχνική επάρκεια. Η Περιφέρεια είναι πάντα μπροστά σε αυτό το θέμα και πάντα είμαστε παρόντες".



"Τώρα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις πλέον, αφού περάσαμε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, πολύ μεγάλες δυσκολίες, να πούμε ότι πραγματικά μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Αυτό είναι μία δέσμευση στους Αιγινήτες. Δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας μέσα από μία συνεργασία πολύ σημαντική της Περιφέρειας και του Δήμου Αίγινας. Πιστεύω ότι χαροποιεί αυτό το γεγονός όλους τους Αιγινήτες και να έχουν εμπιστοσύνη ότι  βήμα - βήμα σταθερά και όχι προσχηματικά θα πάμε στην επίλυση αυτού του μεγάλου θέματος όσο μπορούμε πιο γρήγορα, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες γιατί μιλάμε για μία μεγάλη χρηματοδότηση, για ένα πολύ μεγάλο έργο όπου θα πάρουν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρίες. Θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε εις πέρας για να έχει επάρκεια και ποιότητα νερού όλος ο Αιγινήτικος λαός και όλοι οι επισκέπτες και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε την υποδομή για μία καλύτερη Αίγινα" είπε ο κύριος Δημήτρης Κατσικάρης ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png