Αίγινα Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου. "Θα είμαι παρών στις εκλογές" δηλώνει ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης.

"Θα είμαι παρών στις εκλογές" δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης μπροστά σε εκατοντάδες υποστηρικτές του την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο ΔΑΝΑΗ. Ο πρώην Δήμαρχος επέλεξε να μην κάνει «μια γενικόλογη προεκλογική διακήρυξη με σκοπό να ενθουσιάσει και να συνεπάρει τους ακροατές» και απάντησε σε βασικά ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με το «τι θέλουμε να κάνουμε ως δημοτική αρχή», με «τα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων μας» καθώς και με τα αναγκαία «βήματα» μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Ο κ. Π. Κουκούλης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών, που είχαν  σχεδιαστεί και προωθηθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας  του, καθώς και στις καθυστερήσεις  στην υλοποίησή τους (χερσαία, υποθαλάσσιος, βιολογικός - αποχέτευση, περιφερειακός  δρόμος, λιμάνια, Γενικό Πολεοδομικό).

Στη συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος επισήμανε πως «η διοίκηση Σακκιώτη απογοήτευσε και τον πιο φανατικό οπαδό της και διέψευσε ακόμη και τον πιο απαισιόδοξο αντίπαλό της», καθώς την χαρακτήρισε «η παντελής έλλειψη οικονομικής πολιτικής», «η αδυναμία της για συγκροτημένη ομαδική δουλειά» και «η αποδεδειγμένη πια έλλειψη διοικητικής ικανότητας και προετοιμασίας», στοιχεία που έχουν οδηγήσει στην πλήρη αποτυχία της διοίκησης και στα θέματα της καθημερινότητας: «Η κατάσταση των δρόμων από τον παραλιακό της Αίγινας μέχρι τον δρόμο προς τις Πόρτες είναι απελπιστική, η ποιότητα και η συνεχής επάρκεια του νερού που ήταν ο κανόνας στη θητεία μας είναι σήμερα ανάμνηση, ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός είναι στα ζητούμενα, το νοικοκύρεμα της πόλης ούτε να το συζητάμε, και κορυφαίο απ’ όλα, οι ελλείψεις στην καθαριότητα και η συσσώρευση των σκουπιδιών έχει πάρει απελπιστικές διαστάσεις με απρόβλεπτες, απειλητικές, εξοντωτικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας, στην ανάπτυξη του νησιού, στη δημόσια υγεία».

«Θα τονίσω όσο πιο εμφαντικά μπορώ, ότι το πολύ μεγάλο βάρος στην προσπάθειά μας θα δοθεί στα θέματα της καθημερινότητας. Το έχουμε όλοι πια καταλάβει ότι αυτά που θεωρούσαμε αυτονόητα την περασμένη τετραετία, η επάρκεια του νερού, η βελτιωμένη ποιότητά του, η καλή διαχείριση των απορριμμάτων, η ανεκτή κατάσταση των δρόμων, το νοικοκύρεμα της πόλης δεν ήταν τυχαία γεγονότα αλλά αποτέλεσμα καλού σχεδιασμού και αποδοτικής δουλειάς» είπε ο κ. Π. Κουκούλης,που τόνισε ότι «οι δράσεις μας χαρακτηρίζονται από την έμφαση στους τρεις βασικούς άξονες: Περιβάλλον, Ανάπτυξη, Κοινωνία». «Απευθύνω προσκλητήριο προς όλους για ενεργή συμμετοχή»είπε ο επικεφαλής της παράταξης αναφερόμενος στην ανάγκη στελέχωσης αντίστοιχων ομάδων εργασίας, που θα διαμορφώσουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Τέλος, απαντώντας στο κύριο και βασικό ερώτημα, γιατί συμμετέχει «σ’ αυτή την περιπέτεια» διεκδικώντας τη δημοτική αρχή οκ. Π. Κουκούλης είπε πως η απόφασή του υπαγορεύεται από «την ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και στους πολίτες, την ικανοποίηση της δράσης και της δημιουργίας και τέλος την τιμωρία που μας περιμένει αν παραμείνουμε αδρανείς».
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png