"Αδικαιολόγητη, ακατανόητη και απαράδεκτη", χαρακτήρισε την παρέμβαση του κ. Σακκιώτη ο κ.Γκότσης για το ζήτημα απόφασης του συμβουλίου της βιβλιοθήκης.

"Αδικαιολόγητη, ακατανόητη και απαράδεκτη", χαρακτήρισε την παρέμβαση, του κυρίου Σάκη Σακκιώτη ο κύριος Τρύφωνας Γκότσης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της βιβλιοθήκης Αίγινας. Ο κύριος Γκότσης μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal, σχολίασε το χαρακτηρισμό για συνωμοτικό τρόπο λειτουργίας, λέγοντας ότι τέσσερα από τα μέλη του συμβουλίου ήταν στο συνδυασμό του κυρίου Σακκιώτη, ενώ αυτό απαρτίζεται από δημοτικούς συμβούλους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. "Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να συνωμοτούν εναντίον του Δήμου και συγκεκριμένα του κυρίου δημάρχου" είπε. Επίσης τόνισε ότι με εισήγηση του κυρίου Σακκιώτη  στη συνεδρίαση της 27ης Μαΐου 2008, υπήρξε η απόφαση του δημοτικού ( αρχείο 1 - αρχείο 2 συμβουλίου για τη μεταφορά της βιβλιοθήκης στο κτίριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.

Παρουσίασε τους λόγους που οδήγησαν το συμβούλιο της βιβλιοθήκης σε αυτή την απόφαση, ενώ έθεσε και το θέμα της μείωσης των χρημάτων που θα διέθετε η ΔΕΗ, από 1.500.000 σε 700.000 ευρώ, λέγοντας ότι δεν ενημέρωσε ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο για τους λόγους που έγινε αυτή η μείωση, αλλά ούτε και για τις τυχόν προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να μην συμβεί αυτή. Συμπλήρωσε επίσης ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επισκευή και των δύο κτιρίων, τώρα ο ίδιος ξεχνάει το Εϋνάρδειο. Στη συνέχεια είπε ότι το πρόβλημα στη μεταστέγαση δεν είναι η βιβλιοθήκη, καθώς αυτή κατέχει ένα μικρό μέρος του Κυβερνείου, είναι το Ιστορικό Αρχείο, κι αυτό γιατί  η Διεύθυνση Ιστορικών Αρχείων έχει πάρει απόφαση η οποία είναι αρνητική για τη μεταφορά του. "Ας φροντίσει να ξεμπλέξει με το Ιστορικό Αρχείο και μετά συζητάμε και για τη βιβλιοθήκη", συμπλήρωσε. Διαβάστε περισσότερα...


Καταλήγοντας είπε για τον κύριο Σακκιώτη ότι: "αν ο ίδιος έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να κατανοήσει τις επιστολές, λυπάμαι είναι καθαρά μία υπόθεση δικιά του και κατ' επέκταση καθίσταται και επικίνδυνος για τη θέση του, αφού δεν μπορεί να κατανοήσει τα έγγραφα τα οποία του στέλνουν".

Δηλώσεις έκανε και ο κύριος Απόστολος Κασελούρης, μέλος του συμβουλίου, ο οποίος εστίασε στη σύσταση του συμβουλίου και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να γίνει, λέγοντας ότι η προκήρυξη δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα και τοιχοκολλήθηκε στη βιβλιοθήκη. "Όσοι την είδαν και ενδιαφέρθηκαν κατέθεσαν τις αιτήσεις τους, πήγαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, έγινε η επεξεργασία και ο τελικός αποδέκτης ήταν ο υπουργός ο οποίος έκρινε ότι οι αιτήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που θέτει ο νόμος και προχώρησε στην υπογραφή της απόφασης για να δημιουργηθεί το συμβούλιο. Όλα αυτά ήταν απόλυτα σύννομα και δεν είχαν καμία συνωμοτική υφή.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι η θητεία του προηγούμενου συμβουλίου είχε λήξει από τον Αύγουστο του 2012. "Οι άνθρωποι του προηγούμενου συμβουλίου έκριναν ότι το θέμα της μεταστέγασης ήταν πολύ βαρύ για αυτούς που αποχωρούσαν και περίμεναν να έρθει το νέο συμβούλιο το οποίο θα αναλάμβανε την ευθύνη της απόφασης για τη μεταστέγαση", είπε ο κύριος Κασελούρης. (Οι δηλώσεις αναλυτικά στο video που συνοδεύει το άρθρο).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png