Επιστολή του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Οικονόμου, για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εχθές, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, είχαμε προσκληθεί όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για  να υπερψηφίσουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας για τον  προϋπολογισμό του 2013. Αντί αυτού  χωρίς καμιά ουσιαστική αιτιολόγηση  το θέμα αποσύρθηκε.
Προκύπτουν όμως κάποια σοβαρά θέματα :
• Ο δήμος Αίγινας είναι ήδη εκπρόθεσμος ως προς την κατάρτιση του προϋπολογισμού, αφού η τελευταία διορία υποβολής του ήταν η 28η -02-2013. Σύμφωνα λοιπόν με την νομολογία του ΣτΕ ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος οικονομικών είναι πιθανότατα υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος.
• Το χειρότερο δε είναι πως οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην εποπτεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, δεδομένου του λάθους στην σύνταξη του εν λόγω προϋπολογισμού και ελπίζουμε να μην πάρουμε την πρωτιά ενός… μνημονιακού Δήμου! Αποτέλεσμα του οποίου θα είναι η επιβολή αυξήσεων σε δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους.
Δεν είναι ώρα για παιχνίδια και εγωισμούς.

Είναι η ώρα  που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι  πρέπει να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της σύνταξης και της  σωστής εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Αποδείχτηκε περίτρανα πως οι διοικούντες  του δήμου δεν γνωρίζουν.

Αυτό δεν  είναι κακό αφού κανείς δεν γεννήθηκε παντογνώστης. Κακό είναι να μην ρωτάς , να μην ακούς και να νομίζεις πως τα ξέρεις όλα.

Δεχτείτε κύριοι τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων ώστε να συνταχθεί ένας σωστός και πραγματικός προϋπολογισμός και να υπερψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις.

Πάνω από όλα προέχει το καλό του νησιού και οι όποιοι μικροεγωϊσμοί καλό είναι να μπουν στην άκρη.

Αφήστε τις  προχειρότητες και τους ωχαδερφισμούς και συντάξτε μετά τις υποδείξεις όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έναν σωστό και υλοποιήσιμο προϋπολογισμό, ώστε να μην απορριφθεί ξανά σε όποιον προέλεγχο , πόσο μάλλον μετά την υπερψήφισή του. Εξάλλου το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία.

Τέλος καλό θα είναι για πρώτη φορά να ζητήσετε και μια συγνώμη από τον Αιγινήτικο λαό για τα λάθη σας. οι αρμόδιοι πολιτικοί υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της αποτυχίας.

Δεν σας αφήνουμε να κάνετε άλλο λάθος κύριε Αντιδήμαρχε Οικονομικών. Τα λάθη σας κοστίζουν ακριβά για όλους μας. Αν κρίνετε ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στα απαιτητικά καθήκοντα ενός Αντιδημάρχου Οικονομικών υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Ως σύμβουλος αυτό μπορώ να ζητήσω από έναν άλλο δημοτικό σύμβουλο.

 Έναν δρόμο  που καλό θα είναι να σκεφτεί  σοβαρά και ο ίδιος ο Δήμαρχος. Όμως η παραίτηση του Δημάρχου πρέπει να ζητηθεί , ιεραρχικά , από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης .

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png