Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας, για το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Ανακοίνωση.

Συνδημότες του Μεσαγρού,
Η Διοίκηση του κ. Σακκιώτη έφερε πριν λίγες μέρες πρόταση στο Δημ. Συμβούλιο «Να αυξηθεί η τιμή μεταφοράς του νερού της ΕΥΔΑΠ από τις δύο εταιρείες» κατά 13% για τα επόμενα 2 έτη και μάλιστα σε μια «κατεπείγουσα» όπως ανακοίνωσε συνεδρίαση.

Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν  για την πόλη της Αίγινας και  την Πέρδικα απορρίφθηκε η  πρόταση. Ενώ για την περιοχή  Μεσαγρού-Βαθέως-Κυψέλης «πέρασε» η αύξηση με οριακή πλειοψηφία και μάλιστα με την ψήφο του προέδρου του Διαμερίσματος Μεσαγρού.

Αυτά σε συντομία ως προς το ιστορικό.

Επί της ουσίας

    Η αύξηση της μεταφοράς αποτελεί τον προπομπό για μία ακόμα αύξηση στην τελική τιμή, την στιγμή που ο Μεσαγρός υδρεύεται αποκλειστικά με νερό γεώτρησης!
    Το νερό από φυσικό αγαθό και που θα’πρεπε να παρέχεται σε πολύ χαμηλή τιμή, έχει μετατραπεί σε αντικείμενο της πιο σκληρής οικονομικής εκμετάλλευσης αν προσθέσουμε και το κόστος για το εμφιαλωμένο (Στην Αθήνα χρεώνεται 40λεπτά το κυβικό).
    Αντί η διοίκηση Σακκιώτη να διεκδικεί μείωση του πανάκριβου νερού, σε εποχή που ο λαός εξαθλιώνεται από την πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ε. Ένωσης, ανεβάζουν συνεχώς τις τιμές για να κερδοφορούν σήμερα οι νερουλάδες και αύριο η ΕΥΔΑΠ που πάει για ξεπούλημα στους ιδιώτες.

Μας λένε (από χρόνια) ότι υπάρχει  απώλεια στο νερό που σήμερα φθάνει το 45% !!! και όμως το αποδέχονται σαν  φυσιολογικό. Γιατί δεν δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία; Η Περιφέρεια επίσης κωφεύει; Αυτό και αν είναι σκάνδαλο.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διεκδικούμε:
  •     Νερό φτηνό και ποιοτικό για όλο το νησί
  •     Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ
  •     Δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης του νερού
  •     Να σταματήσει το μονοπώλιο των υδρομεταφορέων
  •     Να γίνει ο υποθαλάσσιος αγωγός με κρατική χρηματοδότηση


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png