Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. "Η Δημοτική Αρχή γύρισε την πλάτη στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας. Άνοιξε το παράθυρο στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Από κοντά οι παρατάξεις Γρηγορόπουλου και Κουκούλη.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Συμπολίτες,

Τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Φεβρουαρίου, κατά τη συζήτηση του σοβαρού θέματος για τις ελλείψεις στο κέντρο υγείας ήταν αποκαλυπτικά. Φανέρωσαν τη πλήρη υποταγή της Διοίκησης Σακκιώτη, αλλά και των παρατάξεων Γρηγορόπουλου και Κουκούλη στη πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση και η Ε. Ένωση στο τομέα της υγείας.

Μια πολιτική που καταστρέφει, τις όποιες υποδομές είχαν μείνει στο δημόσιο σύστημα υγείας, μια πολιτική που οδηγεί στη πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας γίνεται όλο και χειρότερη. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν αλλά και οι ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου και ειδικότητες θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας. Και ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται, η Διοίκηση μέσα από θλιβερούς τακτικισμούς, βοηθούμενη από την αντιπολίτευση, απέρριψε την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, για συντονισμό της δράσης όλων των φορέων και κατοίκων του νησιού με σκοπό να υπάρξει δυναμική αντίδραση για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Απέναντι σε αυτό το αίτημα, η Διοίκηση έφερε στο συμβούλιο ψήφισμα όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «… για υποχρεωτική σύνδεση του Κέντρου Υγείας με ιδιώτες γιατρούς…» !! Δηλαδή προβαίνει σε ανοιχτή επέμβαση στη κατεύθυνση πλήρους αποδιοργάνωσης και εμπορευματοποίησης του Κ. Υγείας αποδεικνύοντας ότι η Τοπική Διοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης αθωώνοντας την ταυτόχρονα από τις τεράστιες ευθύνες της.

Το συγκεκριμένο συμβούλιο κατέδειξε με το ποιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι και οι τρεις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (Σακκιώτη, Γρηγορόπουλου, Κουκούλη), παρά τις μεταξύ τους κοκορομαχίες για ανούσια θέματα, στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το λαό της Αίγινας, υπερασπίζονται την ίδια πολιτική.

Συμπολίτες,
Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε το συγκεκριμένο αντιλαϊκό ψήφισμα και υποστήριξε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Ήταν η μόνη παράταξη που κατήγγειλε τις αλλαγές που προωθεί το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕ ΑΝΕΞΟΔΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png