Ενημέρωση για τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών από τον αντιδήμαρχο Νεκτάριο Κουκούλη. .

Ενημερωτική συνάντηση για τις θέσεις του Δήμου Αίγινας στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών ζήτησε χθες από τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης. Η ενημέρωση έγινε σήμερα το πρωί και περιελάμβανε κυρίως την παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου της μεταφοράς των μαθητών, τις ενέργειες του Δήμου Αίγινας, τα οικονομικά θέματα και την κοστολόγησή τους, τα οφειλόμενα και τις εξελίξεις που έρχονται από τις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια.


Ο κύριος Κουκούλης περιέγραψε το καθεστώς όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και σε άλλους δήμους, τις παρατάσεις που δόθηκαν από την κεντρική διοίκηση λόγω των άκαρπων διαγωνισμών, τη μετάθεση της αρμοδιότητας της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου με πρόσφατη νομοθεσία. Παρουσίασε επίσης τις κατηγορίες του συγκοινωνιακού έργου στην Αίγινα, την περικοπή των κρατικών επιδοτήσεων για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου προς τις Περιφέρειες. Παράλληλα σημείωσε την προβληματική, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία του Δήμου με το ΚΤΕΛ, καθώς όπως είπε δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνουν δρομολόγια και πότε όχι.

Μίλησε για το περιβάλλον που διαμορφώνεται συχνά για τους μαθητές, με την μη εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου από το ΚΤΕΛ, ενώ σημείωσε ότι για τη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος με το λεωφορείο του, έχει απειληθεί με μηνύσεις από το ΚΤΕΛ για υφαρπαγή συγκοινωνιακού έργου. Υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αίγινας δεν χρωστά χρήματα στο ΚΤΕΛ που αφορούν μεταφορές μαθητών, αλλά απλήρωτα τιμολόγια του προγράμματος "Δημοτικής Συν-κοινωνίας" και σύμβαση για δρομολόγια πέρυσι το καλοκαίρι. Παρέθεσε τη θέση του ΚΤΕΛ το οποίο επικαλείται οικονομική αδυναμία. Τέλος ο κύριος Κουκούλης ενημέρωσε για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης που θα γίνει για αυτό το λόγο την Παρασκευή στην Αντιπεριφέρεια.

Η σημερινή ενημέρωση συνοδεύτηκε και με το συνημμένο ενημερωτικό σημείωμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png