Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για ρυθμίσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο Αίγινας. .

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία που αφορά την υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Αίγινας ύψους μέχρι 10.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένες οφειλές πρέπει να έχουν βεβαιωθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που ζητήσαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Νεκτάριο Κουκούλη, υπάρχουν σημαντικές απαλλαγές από τις προσαυξήσεις. Αν η οφειλή πληρωθεί εφάπαξ υπάρχει ολική απαλλαγή, ενώ ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60% στη μείωση των προσαυξήσεων. Ο κύριος Κουκούλης για το διαδικαστικό θέμα της συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, είπε ότι όσοι οφειλέτες δεν έχουν συγκεντρώσει τα έγγραφα που χρειάζονται θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να υποβάλλουν αίτηση ώστε να πάρουν εμπρόθεσμο αριθμό πρωτοκόλλου.


Παρέθεσε επίσης στοιχεία για την εξέλιξη της πορείας των εσόδων του Δήμου, ενώ έκανε αναφορά και στην πρόσφατη εισαγγελική έρευνα για το ίδιο θέμα. Υποστήριξε ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου λειτουργεί σε απόλυτα πλαίσια νομιμότητας και διαφάνειας, ενώ όπως είπε έχουν δεσμευθεί 800 αριθμοί φορολογικού μητρώου για οφειλές. Παράλληλα από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν σταλεί περισσότερες από 1.600 εντολές διακοπής για την ύδρευση, ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος για νέες διακοπές παροχών, με οφειλές που θα ξεκινούν από το ποσό των 400 ευρώ. Τέλος παρουσίασε τα πρόσφατα προβλήματα στη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, λέγοντας ότι ο Δήμος Αίγινας είναι ένας από τους πολλούς που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη μισθοδοσία τους, αποδίδοντας το πρόβλημα στη δραματική, όπως τη χαρακτήρισε, μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων. Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οφειλές στις αποδοχές όλων των κατηγοριών των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε ο Δήμος να ανταποκριθεί στην επόμενη μισθοδοσία που είναι στα μέσα Οκτωβρίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png