Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η αυτοδιοίκηση. Το μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ Φίλιππος Τζίτζης, παραθέτει τα κυριότερα στοιχεία από το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. .

Με μία διήμερη αναστολή της λειτουργίας των Δήμων σε όλη την Ελλάδα (12 και 13 Σεπτεμβρίου) να βρίσκεται προ των πυλών και με τον απόηχο από το πρόσφατο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ - Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, να θέτει βάσεις επανεκτίμησης της κατάστασης για ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ζητήσαμε από τον κ. Φίλιππο Τζίτζη, με την ιδιότητά του ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για το Δήμο της Αίγινας, να μας μεταφέρει τα βασικά σημεία του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ λίγες ημέρες πριν.


Άλλωστε μία από τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου ήταν η "Συνέχιση και γενίκευση της ενημέρωσης των πολιτών με όλα τα πρόσφορα μέσα". Αιτία, η ασφυκτική οικονομική κατάσταση των Δήμων της χώρας μας, η πρωτοφανής μείωση των ΚΑΠ για τις λειτουργικές δαπάνες (60%) και της επιχορήγησης για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) κατά 55% και άλλους πόρους. Να σημειώσουμε ότι μόνο απο την απόδοση της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων (για το 2012, ύψους 214 εκ. ευρώ) αυτά για το Δήμο Αίγινας φτάνουν το ποσό των 250-270 χιλιάδες ευρώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png