Δηλώσεις Σάκη Σακκιώτη για τις τρέχουσες εξελίξεις. .

Δηλώσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις ζήτησε να κάνει σήμερα το απόγευμα στο Aegina Portal ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Ο κύριος Σακκιώτης χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις ως έναν "απολογισμό" όπως είπε χαρακτηριστικά. Αρχικά περιέγραψε το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η αυτοδιοίκηση σήμερα και τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι όλης της χώρας. Όπως ήταν φυσικό το περιεχόμενο των δηλώσεων επικεντρώθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις με τα προβλήματα της υδροδότησης, αλλά και στα αίτια, που σύμφωνα με τον κύριο Σακκιώτη, την προκάλεσαν. Χαρακτήρισε το πρόβλημα με το νερό ως "πρόβλημα που κρέμεται σε μία κλωστή" , συμπληρώνοντας ότι "είμαστε μονίμως εκτεθειμένοι και όμηροι των καταστάσεων, των όποιων καταστάσεων αφορούν στους υδρομεταφορείς". Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το χρέος του Δήμου είναι μηδενικό στη μία εταιρία και 81.000 ευρώ στην άλλη, χαρακτηρίζοντάς το ως "ελάχιστο" με βάση τον ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ.


Η συνέχεια των δηλώσεών του κινήθηκε με την παράθεση συγκριτικών στοιχείων που αφορούν τα οφειλόμενα ποσά για την υδροδότηση (1.005.000 ευρώ) κατά την ανάληψη των καθηκόντων από τη διοίκησή του τον Ιανουάριο του 2011, αλλά και άλλα δεδομένα που αφορούν τον αριθμό των δημοτικών υπαλλήλων  στην υπηρεσία καθαριότητας, ο οποίος όπως είπε έχει μειωθεί στους 6 από 53 πέρυσι. Παράλληλα υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που καταβάλει η διοίκησή του λέγοντας ότι για πρώτη φορά εντάχθηκαν έργα στο ΕΣΠΑ, αλλά και της ρήξης με τους υδρομεταφορείς, συμπληρώνοντας ότι όταν πρόκειται για το συμφέρον του τόπου η διοίκηση θα οδηγείται σε τέτοιου είδους ρήξεις. Ταυτόχρονα και σχολιάζοντας τις εξελίξεις του Σαββάτου, είπε ότι στις προσπάθειες της διοίκησης προστέθηκε η δυναμική της Κυβέρνησης, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Κατηγόρησε επίσης μέλη του δημοτικού συμβουλίου για ανεύθυνες και αυθαίρετες δηλώσεις, που έγιναν σε λάθος όπως είπε χρόνο. Επανέφερε το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμάτων, κάνοντας αναφορά σε έναν "νησιωτικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμάτων". Υποστήριξε επίσης ότι φέτος το καλοκαίρι η Αίγινα έφτασε με τους παραθεριστές τους 70.000 ανθρώπους.

Έκανε λόγο για "οργανωμένη επιβάρυνση του νησιού" παρουσιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα αδρανή υλικά. Τέλος παρουσίασε τα επιμέρους θέματα που έχει ζητήσει ενίσχυση ο Δήμος Αίγινας από την Περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση και αφορά την επιδότηση, τη διάθεση οχημάτων, ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και πλοίου ανοιχτού τύπου, ενώ ζήτησε τη συνδρομή των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Σακκιώτη στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png