Επιστολή του δημοτικού συμβούλου κυρίου Νίκου Οικονόμου για τα προβλήματα στην ύδρευση.

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου κυρίου Νίκου Οικονόμου για τα προβλήματα στην ύδρευση.
Αυτή τη φορά έχω την αίσθηση πως είναι λίγη μια συγνώμη όσο ειλικρινής και ανιδιοτελής κι αν είναι. Φοβάμαι μήπως έχει χάσει το νόημά της η λέξη. Όμως αισθάνομαι πως πρέπει να το πώ. Ειλικρινά και αληθινά ζητώ συγνώμη από τον αιγινήτικο λαό , από τους παραθεριστές, από τους επισκέπτες του νησιού. Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους που παρέσυρα να ψηφίσουν ένα συνδυασμό ο οποίος αποδείχτηκε πώς δεν ήταν αντάξιος των προσδοκιών μας.

Το 2010 είχα ως προεκλογικό μου σλόγκαν «το όραμα δεν έχει μόνο ένα χρώμα». Άφησα στην άκρη την κομματική μου ταυτότητα και συστρατεύτηκα με ανθρώπους οι οποίοι είχαν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις από εμένα, πιστεύοντας δε πως θα ασκήσουμε μια πολιτική . Μια πολιτική που θα είχε τα τρία ΣΥΝ. Συναίνεση  σαν δημοτική αρχή δεν θα απαξιώναμε το έργο της προηγούμενης . Σύνθεση δεν γίνεται χωρίς αυτοκριτική. Τα ανοίγματα δεν γίνονται αν δεν εμπνέουν. Τα προβλήματα διογκώνονται σε περιοχές που δεν συναινούν. Δεν συνθέτεις αν δεν έχεις ανοιχτή γραμμή με την κοινωνία μέσω δημόσιας διαβούλευσης για το παραμικρό θέμα. Δεν γίνεται να έχεις πραγματική εικόνα όταν δεν λαμβάνεις υπόψιν σου τη γνώμη του απλού πολίτη μέσω των δημοτικών διαμερισμάτων. Συνείδηση ή αλλιώς ατομική ευθύνη για τα κοινά είναι ένα ακόμα τεράστιο κεφάλαιο. Δεν έγινε τίποτε από τα παραπάνω.

Οι μυστικοφάνεροι σύμβουλοι κοίταξαν το κομματικό και προσωπικό τους συμφέρον και παρέσυραν τον δήμαρχο στο να  χαράζει τη δική τους μοναχική διαδρομή. Είχαμε την τύχη ως  δημοτική αρχή ειδικά τον πρώτο χρόνο να έχουμε, γενικά, μια αντιπολίτευση συναινετική . Οι παρατηρήσεις των δυο τέως Δημάρχων κου Κουκούλη και κου Γκότση ήταν προς όφελος του δήμου, η συναίνεση του κου Γρηγορόπουλου ήταν αρκετή. Ο κος Πτερούδης με τις παρατηρήσεις του βοήθαγε στην ύδρευση. Δυστυχώς η διοίκηση  δεν άκουγε. Οι μυστικοφάνεροι συμβουλάτορες παρέσυραν και οδήγησαν τον δήμαρχο στην καταστροφή. Όμως μαζί με τον δήμαρχο οδηγούν σε καταστροφική πορεία και το νησί.

Προσωπικά αντέδρασα σε όλα αυτά με ανοικτές επιστολές και ανεξαρτητοποίηθηκα διότι ζητούσα διάλογο και συναίνεση γιατί πιστεύω ότι τα προβλήματα του νησιού είναι μεγάλα .Τα μηνύματα ότι θα κινδυνεύαμε να μην έχουμε νερό είχαν δοθεί από τον χειμώνα. Με διάλογο λύνονται τα προβλήματα , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ όχι  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Ο  Δήμαρχος έχει την ευθύνη του, αλλά θεωρώ πως μαζί με τον αντιδήμαρχο ύδρευσης θα είναι τα εξιλαστήρια θύματα. Οι υπαίτιοι της καταστροφικής πορείας του νησιού είναι αυτοί που κρύβονται σε ασφαλή λιμάνια , παίζοντας τον ρόλο των μυστικοφάνερων συμβούλων. Έχοντας πρωτίστως ευθύνη και υποχρέωση σε αυτούς που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και κατ’ επέκταση σε όλους του Αιγινίτες πολίτες ζητώ ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ για τα σκουπίδια που πνίγουν το νησι και για την έλλειψη του υπέρτατου αγαθού που λέγεται ΝΕΡΟ.

Υ.Γ.

Να θυμίσω ότι με δύο ανοικτές επιστολές (30/06/2012 και 10/08/2012) προς τον Δήμαρχο προσπάθησα να προλάβω τις εξελίξεις αλλά από ότι φαίνεται ήταν μάταιες οι προσπάθειες μου.

Όπως είχα δηλώσει απλός στρατιώτης όταν ξεκινάγαμε στην αρχή αυτό δηλώνω και τώρα. Με μια διαφορά. Θέλω να δώ τους πρωτοκλασσάτους κατά την άποψη του Δημάρχου να μαζεύουν τα σκουπίδια γιατί κάποιοι μπέρδεψαν την λέξη στρατιώτης με αυτή του αγγαρειομάχου.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png