Νίκος Οικονόμου. Ανοιχτή Επιστολή προς Δημοτικούς Συμβούλους και Δήμαρχο για τον προϋπολογισμό.

Νίκος Οικονόμου. Ανοιχτή Επιστολή προς Δημοτικούς Συμβούλους και Δήμαρχο.
Οι πολίτες της Αίγινας,το Νοέμβριο του 2010,μου έδωσαν μία καθαρή και σαφή εντολή. Να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του νησιού με κάθε κόστος,να διεκδικώ για την Αίγινα,να μην κάνω εκπτώσεις σε θέματα συνείδησης και ηθικής τάξης. Ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι μία κορυφαία διαδικασία. Είναι ο οδικός χάρτης πάνω στον οποίο θα βαδίσει και θα λειτουργήσει ο Δήμος. Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ο προϋπολογισμός μετατράπηκε σε κατεπείγον θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο. Η εμφανής πρόθεση είναι να εκβιαστεί η ψήφος των δημοτικών συμβούλων και να αποδεχθούν τετελεσμένα.

Θέλω να κοιτάζω τους συμπατριώτες μου στα μάτια. Να αισθάνομαι ότι τίμησα την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Καταψήφισα τον προϋπολογισμό για  λόγους

1. Η δημοτική αρχή μαζί με τον προϋπολογισμό, έφερε για ψήφιση και τη λήψη δανείου. Δεν δεσμεύθηκε όμως ότι το δάνειο θα διατεθεί για να εξοφληθούν οι οφειλές του Δήμου σε επαγγελματίες και προμηθευτές της Αίγινας. Η λήψη δανείου αλλά και η συζήτηση για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου έπρεπε να είχε προηγηθεί. Και να γινόταν με βάση τις αρχές της διαφάνειας και της ανοιχτής και δημοκρατικής διαβούλευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα πρόχειρο τέτοιο σχέδιο μας δόθηκε την τελευταία στιγμή και υπήρχε από κάποιους η απαίτηση να το ψηφίσουμε χωρίς προηγούμενη μελέτη και αξιολόγηση.

2. Δεν υπάρχει ένα σχέδιο μείωσης των οφειλών του Δήμου, όπως δεν υπάρχει σχέδιο για την αύξηση των εσόδων  με την είσπραξη ή ρύθμιση οφειλών αλλά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας. Ο προυπολογισμός δεν μπορεί να περιλαμβάνει κάθε φορά στόχους και νούμερα που ποτέ δεν υλοποιούνται και δεν επιτυγχάνονται.

3. Αρνούμαι να μπώ στη λογική σκοπιμοτήτων, δεν είμαι εκβιάσιμος. Στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίζω με γνώμονα τη νομιμότητα,τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον. Η ψήφιση του προυπολογισμού δεν μπορεί να είναι προιόν πιέσεων και ειλημμένων αποφάσεων. Είναι θέμα συναίνεσης και συνεννόησης.

Νικόλαος   Οικονόμου
Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού "ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png