Δημήτρης Κατσικάρης και Στέλιος Κοττάκης για το ΚΤΕΛ Αίγινας. .

Σημαντικά ήταν τα ζητήματα που τέθηκαν χθες το βράδυ από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Δημήτρη Κατσικάρη και το Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Στέλιο Κοττάκη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal και την εκπομπή DayEnd, σε αντίστοιχες συνεντεύξεις με θέμα το ΚΤΕΛ Αίγινας, αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα όπως η καθαριότητα και το νερό. Σε σχετική ερώτηση για το ΚΤΕΛ, μετά από τη διαμαρτυρία πολιτών για το ίδιο θέμα στο δημαρχείο τη Δευτέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρη Κατσικάρης είπε ότι το ΚΤΕΛ είναι μείζον θέμα για την Αίγινα και πως υπάρχουν πολλές καταγγελίες και πρόσφατα η επιστολή του Δημάρχου. Σημείωσε επίσης ότι έχει ζητήσει από τη διεύθυνση συγκοινωνιών της Περιφέρειας άμεση εισήγηση για άμεσες ενέργειες και τόνισε ότι εάν το ΚΤΕΛ δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, "που είναι σαφές για εμάς ότι δεν την κάνει" κάποιος πρέπει να εκτελέσει το συγκοινωνιακό έργο, συμπληρώνοντας ότι για την όποια εξέλιξη θα πρέπει πρώτα να έχει παρουσιαστεί μία σοβαρή πρόταση από το Δήμο Αίγινας.

Οι δηλώσεις του κυρίου Δημήτρη Κατσικάρη:


Σε ερώτηση για τις οφειλές της Περιφέρειας στο ΚΤΕΛ, ο κύριος Δημήτρης Κατσικάρης είπε ότι η Περιφέρεια δεν χρωστά σε κανέναν, διευκρινίζοντας ότι ο ρόλος της είναι μεταβιβαστικός. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν τιμολόγια που έχουν έρθει με εξάμηνη ή οχτάμηνη καθυστέρηση. Τα χρήματα έφτασαν πρόσφατα και ετοιμάζονται οι πληρωμές συμπλήρωσε. Για την πρόσφατη παρέμβασή του στο πρόβλημα της μεταφοράς των απορριμματοφόρων του Δήμου Αίγινας, από πλοία της γραμμής λόγω οφειλών του Δήμου Αίγινας, είπε ότι την Παρασκευή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε να υπάρξει μία προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο ύψους 130.000 ευρώ μέσα από την οποία θα πληρωθούν οι οφειλές. Τέλος, για το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού είπε ότι σύντομα θα έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στη Περιφέρεια και το Δήμο της Αίγινας.

Οι δηλώσεις του κυρίου Στέλιου Κοττάκη:


Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Στέλιος Κοττάκης είπε ότι δεν έχει λάβει από τον κύριο Σακκιώτη πρόσκληση για συνεργασία στο θέμα της τιμολόγησης του νερού (κάτι που είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο κύριος Σακκιώτης την προηγούμενη εβδομάδα) ενώ κατηγόρησε το Δήμο ότι λειτουργεί ως συνήγορος του υδρομεταφορέα και κρατά καιροσκοπική στάση. Επανέλαβε το αίτημά του για λαϊκή συνέλευση με θέμα το νερό και σημείωσε ότι για το θέμα τον μεγαλοοφειλετών του Δήμου θα ζητήσει τη νέα λίστα. Για το θέμα του ΚΤΕΛ σημείωσε την έλλειψη συγκοινωνιακού έργου, ζήτησε την ανάκληση της άδειας και τόνισε ότι πλήττονται οι επαγγελματίες και ο τουρισμός. Αναλυτικά οι δηλώσεις των κυρίων Κατσικάρη και Κοττάκη στα ηχητικά αρχεία που συνοδεύουν το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png