Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Ανησυχία από όσα διαδραματίζονται στην Επιτροπή Τουρισμού.

Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.

Ο πολυαναμενόμενος "οικονομικός απολογισμός" της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αίγινας, έτσι όπως πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Μαρτίου, δημιούργησε  ακόμα μεγαλύτερες απορίες ως προς τον τρόπο διαχείρισης του  ποσού των 70.000€, που η ΔΕΗ διέθεσε  στην Αίγινα για την τουριστική προβολή του νησιού. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το κονδύλι δεν αποτελεί δώρο αλλά συμβολική αποζημίωση για την τεράστια ζημιά, την οποία υπέστη ο τόπος μας το καλοκαίρι του 2010, εξ αιτίας των παρατεταμένων διακοπών στην παροχή του ρεύματος. Και γι’ αυτό θα έπρεπε, τα χρήματα αυτά να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση για το νησί μας.

Σύμφωνα με όσα δηλώθηκαν από  τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πέτρο Πετρίτη, αλλά και από τον παρόντα Δήμαρχο κ. Σάκη Σακκιώτη, ο Δήμος της Αίγινας είχε την αποκλειστική ευθύνη του σχεδιασμού, αν και η ΔΕΗ αποφάσιζε για την οικονομική διαχείριση. Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Δήμαρχος εμφανίστηκαν λοιπόν ως αμέτοχοι παρατηρητές σε μια σειρά από αναθέσεις πανάκριβων υπηρεσιών, απεμπολώντας το στοιχειώδες χρέος τους απέναντι στους Αιγινήτες να ελέγξουν πού και πώς δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα.

Για μια ακόμα φορά οι διοικούντες  το Δήμο μας, στην αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν την όποια κριτική στην "στρατηγική" προώθησης του τουριστικού προϊόντος μας, μετέθεσαν το βάρος των ευθυνών τους σε τρίτους, είτε αυτοί είναι οι πολίτες (που πετάνε πολλά σκουπίδια), είτε είναι τα Μέσα Ενημέρωσης (που "πετάνε λάσπη"), είτε είναι οι πλοιοκτήτες (που αρνούνται λόγω των οφειλών του Δήμου να επιτρέψουν στα απορριμματοφόρα να ταξιδεύσουν επί πιστώσει), είτε είναι η παράταξή μας (που για μια ακόμα φορά κατηγορήθηκε από τον κ. Σακκιώτη -χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο- ότι ως Δημοτική Αρχή αύξησε, τάχα, το χρέος του Δήμου…).

Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη, καθότι ο τρόπος με τον οποίο επέτρεψαν οι διοικούντες το Δήμο να δαπανηθούν τα 70.000€ της ΔΕΗ, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να υπερασπιστεί το συμφέρον της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png