Νίκος Πτερούδης. Ανοικτή επιστολή στον κ. Π. Πετρίτη, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αίγινας.

Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Πτερούδης. Ανοικτή επιστολή.

Κύριε Πρόεδρε
Ενστερνιζόμενος τον τρόπο επικοινωνίας, που εσείς εγκαινιάσατε, σας απευθύνω αυτή την ανοικτή επιστολή, με την ελπίδα να λάβω συγκεκριμένες απαντήσεις για τη διαχείριση των 70.000€ της Δ.Ε.Η. Δηλαδή, για τη διαχείριση των χρημάτων εκείνων που προορίζονταν για την τουριστική προβολή του νησιού και αποτελούσαν μέρος της "αποζημίωσης" της εταιρείας στην Αίγινα, λόγω της μεγάλης ζημιάς την οποία υπέστημεν το καλοκαίρι του 2010 από τις συνεχείς και παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σας θυμίζω ότι από τις 21/11/2011 σας έχω απευθύνει έγγραφη αίτηση (Α.Π. 16003) με την οποία σας ζητούσα ενημέρωση και σας καλούσα να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου ο τρόπος διαχείρισης αυτών των χρημάτων να αποτελέσει θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος. Σε απάντηση είχα λάβει στις 24/11/2012 την επί λέξει έγγραφη διαβεβαίωσή σας ότι "Ζητήθηκε από τη πλευρά μου η μέχρι τώρα κατανομή των χρημάτων από τη ΔΕΗ όπου μας εστάλει και θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού".

Έκτοτε έχω επανειλημμένα προσπαθήσει να ενημερωθώ από εσάς προσωπικά για τον τρόπο διαχείρισης αυτών των 70.000€, θέτοντας το θέμα τόσο στην Επιτροπή, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέλω στην παρούσα επιστολή μου να σας υπενθυμίσω επίσης ότι η απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής ήταν να διατεθεί μικρό ποσόν των χρημάτων την περσινή χρονιά, ώστε να υπάρχει ένας σωστότερος σχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος μας και μια πιο αποτελεσματική προώθησή του το 2012. Όπως είναι προφανές επιλέξατε …δημοκρατικά –δηλαδή μόνος σας– να δαπανήσετε σχεδόν το σύνολο του ποσού.

Κύριε Πρόεδρε
Αντί να υπηρετήσουμε όλοι μας, τους θεσμικούς μας ρόλους και να τους προασπίσουμε με την στάση μας εντός των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου μας, επιλέξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Φεβρουαρίου να ανακοινώσετε εν τάχει ένα συνονθύλευμα κοστολογημένων δράσεων και ενεργειών, χωρίς να αναφέρεσθε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που τις υλοποίησαν! Μάλιστα, το σύνολο των δαπανηθέντων χρημάτων αγγίζει τα 61.000€! Στη συνέχεια απευθύνατε την ανοικτή επιστολή σας στα ΜΜΕ του νησιού, όπου δεν κάνετε καμία αναφορά ούτε καν στα ποσά που είχατε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ο διαφαινόμενος τρόπος διάθεσης αυτού του ποσού, επιβεβαιώνει τους φόβους μου ότι οι όποιες αναθέσεις έχουν γίνει επιλεκτικά και όχι όπως ενδείκνυται εφόσον πρόκειται για δημόσιο χρήμα. Παρά τα όσα ευαγγελίζεσθε, ο όποιος διαφανής τρόπος διαχείρισης αποτελεί επί του παρόντος εφτασφράγιστο μυστικό, γεγονός που έχει απασχολήσει και την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αίγινας (Α.Π. 1863/14-2-2012).  
Σας καλώ λοιπόν και δημοσίως να φροντίσετε να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν η Τουριστική Επιτροπή, με θέμα τη διαχείριση των χρημάτων της Δ.Ε.Η., ώστε να εξετάσουμε εάν οι τρόποι διάθεσης αυτών των χρημάτων, που -όπως είπατε- είναι χρήματα του πόνου των Αιγινητών, είναι αυτοί που θα έπρεπε να είναι.

Με εκτίμηση
Νικόλαος Ε. Πτερούδης

Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας
Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png